Voor iedereen betekent werkgeluk iets anders. Het gaat over wat jou blij maakt op je werk. Dit kunnen kleine dingen zijn zoals in de pauze een luchtje scheppen in de frisse buitenlucht of de vrijdagmiddag borrel. Matthijs en Danilo van HYP Breda vertellen wat werkgeluk voor hen betekent.

Wat zijn voor jou de belangrijkste factoren die bijdragen aan jouw werkgeluk binnen het bedrijf?
Danilo: Voor mij zijn de belangrijkste dingen die mijn werkgeluk vergroten vooral de gezelligheid en goede samenwerking met alle collega’s. Daarnaast doet het helpen van kandidaten aan een nieuwe uitdaging me veel goed. Het geeft me voldoening om echt de mensen te kunnen begeleiden.
Matthijs: Als ik kijk naar de afgelopen periode zijn de ontwikkelmogelijkheden en het team toch wel de belangrijkste factoren geweest. Ik werk hier nu een jaar en nog steeds leer ik iedere dag weer wat, dus dat is wel ontzettend leuk. Dat in combinatie met een geweldig team maakt dit een hartstikke leuke plek om te werken.

Kun je een specifieke situatie delen waarin je je gelukkig voelde op de werkplek? Wat maakte die zo bijzonder?
Danilo: Zeker, een bijzonder moment van mij was toen ik de kans kreeg om van Recruiter door te groeien naar Talent Specialist. Door deze situatie gaf het bedrijf aan dat ze vertrouwen in mij hadden om deze stap te maken. Dat was een fijne beloning voor mijn inzet van de afgelopen tijd, ik was er natuurlijk super blij mee.
Matthijs: Vorige week nog toen we een kandidaat konden helpen aan een nieuwe startersfunctie. Ze studeert hiernaast en kan nu haar project uitvoeren over haar nieuwe werkgever, dus daar was ze super blij mee. Dat is een goede win-winsituatie.

Zijn er bepaalde taken, verantwoordelijkheden of projecten waar je extra enthousiast van wordt? Zo ja, wat maakt deze taken zo plezierig voor jou?
Danilo: Ja, ik word altijd erg enthousiast van het pitchen van vacatures en vervolgens het inplannen van de gesprekken. Dat komt omdat ik door deze taken mensen echt een handje kan helpen in de zoektocht naar een nieuwe uitdaging. Het is fijn om te zien wat voor positieve impact dat kan hebben op hun carrière.
Matthijs: Laatst belde een bedrijf waarmee we jaren geleden samen hadden gewerkt. Die zochten met spoed een franstalige Customer Service Medewerker en ze hadden een leuke traineeship openstaan. Samen met het hele team hebben we meteen wat gesprekken in kunnen plannen en de eerste werknemer is inmiddels gestart. Dit alles is in teamverband dus dat maakt het ontzettend leuk om te doen.

Hoe denk je dat we als team kunnen bijdragen aan het vergroten van het werkgeluk van onze medewerkers?
Danilo: Het is lastig om dat precies te zeggen, maar ik denk dat we vooral moeten doorgaan zoals we nu bezig zijn. De goede samenwerking en hoe de collega’s met elkaar omgaan helpen beide enorm voor de positieve sfeer. Dus daar zou ik persoonlijk niks aan veranderen.
Matthijs: Zelf merk ik dat iedereen een stuk harder meedenkt als we in teamverband naar iets toewerken. Dus als we als team een doel opstellen waar iedereen zijn steentje aan bij kan dragen, willen we net dat stapje extra zetten zodat dit gehaald wordt. Het is een stuk leuker als we gezamenlijk naar iets toewerken, zodat iedereen kan zeggen dat ze hebben bijgedragen aan het succes.

Ben jij benieuwd naar het werken bij HYP? Neem dan contact met ons op!
076 – 303 37 00 (Breda)
010 – 205 45 88 (Rotterdam)