Je hebt eerst zelf via HYP een baan gevonden, hoe heb jij dit als kandidaat ervaren?
Klopt! Ik heb na mijn studie bijna een half jaar via HYP gewerkt. Ik heb daar nooit het gevoel gehad dat ik als buitenstaander voor HYP aan het werk was. Nee, ik was echt helemaal onderdeel van het team daar. Als ik vragen had of ergens tegenaan liep, kon ik altijd terecht bij HYP. Het is ook niet dat ze je elke dag contacteren om te vragen hoe je het hebt, dat hoeft voor mij ook niet. Voor mij was het belangrijk dat ik gewoon met vragen of andere dingen bij HYP terecht kon. Voor mij was het een perfecte balans.

Het bedrijf waar ik destijds werkte was onderdeel van een grotere organisatie en werd toen opgezet om te kijken of het werkte. Helaas bleek het concept niet rendabel genoeg te zijn, ik moest dus verplicht op zoek naar iets nieuws. Ik kwam toen met Matthijs in contact, hij vroeg me of ik het leuk zou vinden om binnen HYP aan de slag te gaan. Een paar bezoekjes aan het kantoor verder en alles was rond, ik startte als Trainee bij HYP.

Dat is bijzonder…! Vertel, hoe verliep jouw loopbaan als adviseur bij HYP?
Ik begon met het kijken naar de mogelijkheden binnen dit werk en of het daadwerkelijk bij mij zou passen. Ik heb best snel heel veel stappen mogen zetten. Ik kwam bijvoorbeeld al vrij snel in contact met klanten. Omdat ik dit zo leuk vond, behaalde ik hier mijn doelen in. Uiteindelijk doe je het daar toch voor. Daarnaast ben ik na loop van tijd ook veel bezig geweest met het leidinggeven en het coachen van mensen uit het team. Hier heb ik mezelf onwijs in kunnen ontwikkelen door middel van trainingen en cursussen. Als klapper op de vuurpijl mag ik nu samen met Matthijs HYP Rotterdam in goede banen gaan leiden!

En dat na nog geen twee jaar werkzaam te zijn binnen HYP, wat tof! Hoe ziet een dag eruit voor jou?
Heel eerlijk, het is nu 09:00 in de ochtend en ik heb geen idee wat me vandaag te wachten staat. Ik maak zo wel een planning, maar daar kom ik niet altijd aan toe omdat er zoveel dingen tussendoor komen. Ik sta veel in contact met klanten, ben druk met het regelen van allerlei dingen zoals besprekingen met het team en er komen vaak veel dingen ad hoc bij. Ik heb hier in ieder geval wel leren plannen, voor zo ver mogelijk!

Kortom, geen dag is hetzelfde. Daar moet je wel tegen kunnen?
Dat klopt, maar ik vind het heerlijk! Als ik standaard dingen zou moeten doen, dan wordt het voor mij automatisch werk, dat vind ik verre van leuk. Door de chaos en diversiteit blijft mijn werk uitdagend. Het kan soms een beetje té chaotisch zijn, maar de dagen gaan super snel.

Dat geloof ik, wat is er allemaal gebeurd met HYP in de tijd dat je hier werkt?
Er is een hoop gebeurt sinds de tijd dat ik hier ben, vooral in het team zijn er veel wisselingen geweest. We zijn heel actief bezig geweest met het zoeken naar een stabiel team, waar je altijd op terug kan vallen. Ik denk dat we nu wel op het punt zijn dat we een hele stabiele groep hebben. Ik denk dat dit een leuke groep is die langer bij elkaar gaat blijven. Dat is heel fijn, want je gaat dan als team echt op elkaar inspelen.

Goed om te horen, waar ben je het meest trots op?
Ik ben eigenlijk vrij kritisch en niet heel snel ergens trots op, maar het team hoe die er nu staat is wel echt een hele mooie basis en iets om trots op te zijn. Daarnaast is HYP gewoon een hele fijne plek om te werken. Als je niet met plezier naar je werk toe gaat, geloof me, dan duren de dagen heel lang. Ik heb het echt heel erg naar mijn zin hier. Dat komt mede door de goede sfeer tussen collega’s. Tot slot krijg je erg veel vertrouwen vanuit de organisatie, dat waardeer ik heel erg.

Hoe ziet jou toekomst bij HYP eruit?
Ik wil groeien in de organisatie en groeien in mijn functie. We hebben nog heel veel mooie plannen waar ik zeker een steentje aan bij ga dragen!