Matthijs is als Marketing Stagiair doorgegroeid naar Teamleider van HYP. Dat kunnen we zéker een bijzondere loopbaan noemen! Het feit dat Matthijs zijn plek gevonden heeft, vinden wij echt heel mooi. Dat is ook waar HYP voor staat, samen kijken naar een functie die echt bij je past! 🤩

We zijn heel trots op de stappen die Matthijs gemaakt heeft! We vroegen Matthijs naar zijn ervaring bij HYP…

Je bent van Marketing Stagiair doorgegroeid naar teamleider, vertel…
Direct vanaf het begin was HYP een hele fijne plek om te werken. Ik ben vier jaar geleden begonnen als Marketing Stagiair, maar het was voor mij toen ook nog een zoektocht naar wat ik wilde gaan doen in de toekomst. Na mijn afstudeerstage mocht ik blijven op de marketingafdeling, maar toch merkte ik na een tijdje dat marketing het niet helemaal voor mij was. Ik ben een vrij extravert persoon en ik haal echt energie uit andere mensen en externe factoren. Na een goed gesprek met Patricia, vertrouwde zij erop dat commercie beter bij mij zou passen. Ik suggereerde toen nog: “Moeten we er dan geen combi functie van maken?’’, waarop zij mij antwoordde: “Nee, je gaat alleen sales doen.’’. Zo gezegd, zo gedaan, ik begon als Junior Adviseur en ben toen al vrij snel doorgegroeid naar Senior Adviseur. Twee maanden geleden ben ik verantwoordelijk geworden voor het gehele label als teamleider.

Wat tof! Hoe vond jij deze stap destijds?
Ik ben altijd overal heel open in gegaan, als ik iets leuk vind dat ga ik ervoor. Zolang ik dingen leuk vind, kan ik daar ook de volle 110% voor geven, dit heb ik ook altijd gedaan. Vanuit het management is het vertrouwen er altijd geweest, dat waardeer ik echt heel erg! Op het moment zelf had ik het zeker niet verwacht, maar ik begeleid al best een tijdje personeel. Mede daarom was de switch niet heel groot voor mij.

Want wat doe je nu precies op een dag?
Ik ben nog steeds heel veel bezig met hetgeen dat ik altijd al deed: veel in contact staan met klanten en kandidaten. Er zijn natuurlijk veel andere zaken bijgekomen, ik houd bijvoorbeeld cijfers bij, ik houd me bezig met de individuele ontwikkeling van collega’s en in teamverband, maar bijvoorbeeld ook met wat er op marketingtechnisch gebied moet gebeuren voor HYP (komt mijn marketing verleden toch nog een beetje van pas!). Ik ben eigenlijk veel meer rondom het team bezig om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen.

Wat vind jij van HYP als werkgever?
De directie binnen HYP is heel erg open, transparant en meedenkend. Er is voldoende openheid en ruimte om mee te denken, dat vind ik heel tof. Als ik met een idee kom waarmee we de organisatie naar een hoger niveau zouden kunnen tillen, dan is er voldoende vertrouwen in mijn vaardigheden om dit idee uit te voeren en succesvol te implementeren. Daarnaast ervaar ik veel waardering vanuit mijn werkgever, dat is niet bij elke organisatie vanzelfsprekend. Hier wordt dat wel uitgesproken.

Waar ben je het meest trots op?
Ik kwam binnen als een groentje, ik had eigenlijk geen idee wat ik moest doen. Ik ging er gewoon voor. Ik ben trots op de ontwikkeling in professionaliteit en de ontwikkeling va mijn eigen houding. Ik hebt onbewust heel veel geleerd op het gebied van gesprekstechnieken, iets waar ik nu de rest van het team in mag begeleiden. Ook ben ik heel erg trots op ons team, als ik zie hoe hard zij allemaal willen lopen voor HYP.

Hoe zie jij je toekomst binnen HYP voor je?
Er liggen een hoop mooie plannen. We willen uitbreiden met meerdere labels binnen HYP en verschillende vestigingen openen. Ik denk dat er veel potentie zit in de mensen die hier nu werken en dat zij na verloop van tijd ook leiding kunnen gaan geven. Ik kan hen dan weer onder mijn hoede nemen. Dat vind ik het mooie aan mijn baan, dat ik de ander kan laten ontplooien. Ik ben hier dus nog lang niet weg!