Michelle is na haar studie aan de slag gegaan bij een bedrijf op de Zuidas. De overgang naar een bedrijf zoals HYP was best groot voor haar. In het onderstaande interview vertelt ze hoe ze deze ervaring heeft beleefd.

Hoe is jouw carrière gestart?

Na het afronden van de hogere Hotelschool ben ik direct aan de slag gegaan bij een bedrijf binnen Executive Search. Ik merkte hier al vrij snel de hiërarchie en de Zuidas-cultuur. Mijn werk destijds had veel overeenkomsten met mijn huidige functie, maar ik richt me nu meer op starters, terwijl ik destijds voornamelijk te maken had met de raad van bestuur, raad van commissarissen en raad van toezicht voor grote organisaties. De processen duurden toen aanzienlijk langer, gemiddeld zo’n drie maanden. Bij HYP kan ik nu iemand die bij een vacature past vandaag nog voorstellen, en het kan heel snel gaan. Dat was een grote ontwikkeling voor mij.

Hoe ben jij daar terecht gekomen?

Voor mijn eindstage liep ik stage op het hoofdkantoor van de Radisson Hotel Group in Brussel, waar ze verantwoordelijk zijn voor 1500 hotels door heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Tijdens het schrijven van mijn scriptie specialiseerde ik mijn in change management. Ik deed onderzoek naar de effecten die grote veranderingen hebben op werknemers in de hotelsector. Verder hield ik me tijdens mijn stage bezig met recruitment. Na het afstuderen nam een studiegenootje contact met me op en adviseerde mij om een kopje koffie te gaan drinken bij Odgers Berndtson, en zo belandde ik in Executive Search. Ik moest echt proactief gaan nadenken of iemand bij een vacature past en deze mensen zelf gaan zoeken, wat best een uitdaging is voor dit soort functies. Vaak staan de contactgegevens van deze mensen namelijk niet op online. Ik werd hier steeds beter in en bouwde mijn eigen netwerk op.

Hoe ervaar je de overstap naar HYP?

Bij mijn vorige werkgevers was on-the-job learning was de norm. Toen ik bij HYP kwam, vroeg ik me af hoe ze hier überhaupt nog werk gedaan kregen met zoveel trainingen, van interviewtechnieken tot sales en storytelling. De aandacht voor ontwikkeling hier vind ik heel mooi. De cultuur is ook heel prettig; het is hier gezellig en alles kan besproken worden.

Wat was jouw doel toen je bij HYP binnenkwam?

Mijn doel was mezelf verder te ontwikkelen. Uiteindelijk wil ik een adviserende rol hebben en echt een vertrouwensband opbouwen met klanten. Ik heb al veel mensen aan een nieuwe baan geholpen, wat een wereld van verschil is vergeleken met mijn vorige werk. Ik geniet ervan klanten zelf te bezoeken en te spreken over strategische keuzes. Ik werk nu een half jaar bij HYP en het gaat erg goed met mijn doelen. Ik heb onlangs een grote klant binnengehaald en dat geeft echt een fijn gevoel.

Ben jij op zoek naar een baan als Accountmanager? Solliciteer dan nu: https://hboyoungprofessionals.nl/werken-bij-hyp/