Jij hebt HYP Breda net iets meer dan een jaar geleden opgestart, hoe is dit tot stand gekomen?
Ik zocht naar manieren om naast AXS Logistiek een label voor mezelf te starten en om breder te werven dan puur logistiek personeel. Er zijn eerst gesprekken gevoerd met Sander, Patricia en Jeroen over hoe we dit zouden gaan doen, uiteindelijk is dat de basis van een project.. Vanuit AXS Logistiek benaderde ik de eerste klanten om te kijken naar de opties buiten AXS Logistiek. Gelukkig waren er al een hoop klanten met vacatures in deze branche, denk daarbij dus aan marketing en sales. Daarbij waren er ook al aardig wat commerciële kandidaten bij AXS Logistiek gesproken. De combi hiervoor zorgde ervoor dat er al snel business werd gedreven. De eerste maanden lopen op deze manier, uiteindelijk staat er een basis.

Hoe is het om HYP Breda te leiden?
Het was voor mij niet nieuw om een start-up op te starten, maar ieder begin valt (voor mij) altijd tegen, ik vind de eerste maanden nooit zo leuk. Tot ongeveer mei had ik het niet zo naar mijn zin, mede omdat er altijd opstartproblemen zijn. Denk hierbij aan te weinig vacatures, te weinig kandidaten, alles alleen doen in het traject, je kan met niemand sparren, etc. Toen de eerste collega’s/stagiaires erbij kwamen werd het echt leuk, dan krijg je een groepje en met mensen om je heen, dan wordt het altijd leuker. Ik ben geen alleen-werker namelijk. Nu heb ik het naar mijn zin: een goed eerste jaar, de ambitieuze jaardoelstelling gehaald, dat geeft een boost, we liggen op lijn voor de ambitieuze doelstelling van dit jaar, een vaste kern van werknemers, vaste kern van klanten, een lopende business maakt, dit alles maakt het veel leuker. Het is hollen of stilstaan. Gelukkig hollen we nu! Dus op dit moment heb ik het geweldig naar mijn zin!

Wat is jouw hoogtepunt met HYP Breda? Of heb je er meer?
Ik heb er best veel eigenlijk: het behalen van de ambitieuze jaardoelstelling in 2022, het nieuwe pand in Breda, de start van de eerste vaste kracht Kai in Breda, de opbouw van diverse vaste klanten, het hebben van een echte klik met veel van onze kandidaten, veel persoonlijk contact en als laatste de leuke stagiaires, waarvan er ook collega’s gebleven zijn.

Hoe zou jij het team van HYP Breda omschrijven?
Jong en ambitieus, maar ik vind het vooral tof dat iedereen het zo ontzettend leuk vind om te werken bij een bedrijf wat net gestart is. We zijn natuurlijk wel een soort start-up binnen een bedrijf dat al een tijdje bestaat. Onze collega’s vinden het daadwerkelijk tof om mee te bouwen aan een groei voor de toekomst. Benieuwd naar de gezichten? Ga naar ‘De gezichten achter HYP’

Waar ben jij het meest trots op?
Het behalen van de ambitieuze doelstelling in 2022, wetende dat Kai pas in September kwam en je tot dat moment geen extra vaste kracht had.

De rebranding van HYP recent uitgebracht, wat gaat dit voor HYP betekenen en wat zijn jouw verwachtingen hierbij?
Ik vind de rebranding echt heel gaaf! Het gave vind ik dat het écht nieuw is en écht anders is dan het was. Het is geen verlenging op, het is echt compleet nieuw. De stap van HBO Young Professionals naar HYP vind ik ook top. Daarnaast ben ik erg blij dat 90% door ons eigen marketingteam is uitgedacht. Sowieso is de verbetering van de website nu aanzienlijk verbeterd, ik verwijs mensen nu met trots naar onze website door.

De traffic zal waarschijnlijk verbeteren, je kan makkelijk doelgroepen targetten op socials omdat je nu meer uitstraalt wat je bent: leuk en professioneel. De hele re-branding met bijvoorbeeld meer video’s, het geeft meer energie en leuks aan een bedrijf, het voelt anders. Het is toch weer anders dan de meeste bedrijven.