Voor iedereen is persoonlijke ontwikkeling iets unieks. Bij HYP vinden we deze groei erg belangrijk! Niet alleen voor onze interne werknemers, maar ook zeker voor de professionals die wij helpen aan een nieuwe baan. Misschien wil jij je vaardigheden verder ontwikkelen of juist bepaalde eigenschappen versterken? Om je inspiratie te geven voor jouw persoonlijke ontwikkeling hebben we een aantal van onze collega’s gevraagd naar hun verhaal. We trappen af met Timo.

Timo is 23 jaar oud en staat op het punt om zijn HBO-studie Bedrijfskunde af te ronden. Hij werkt ondertussen anderhalf jaar bij HYP Rotterdam. Hij begon als recruiter en is daarna gebleven in een bijbaan. Nu is hij inmiddels doorgegroeid naar een fulltime positie als talentspecialist. Timo kwam vol enthousiasme en positiviteit binnen en doet zijn werk nog steeds met heel veel passie en energie. Sinds een paar weken maakt hij deel uit van HYP Den Haag en ook daar zit hij helemaal op zijn plek. Hij maakt een groot deel uit van het team en is, naast dat hij goed is in zijn werk, super waardevol voor ons. Wij hebben Timo wat vragen gesteld over zijn ontwikkeling bij HYP.

Wat heb je geleerd bij HYP?
Toen ik hier net begon was ik behoorlijk druk en werd zelfs wel ‘de stuiterbal’ genoemd. Mijn leven als student, waarin alles gezellig was en ik vrij was om te doen en laten wat ik wilde, verruilde ik voor een serieus stageleven waarin ik echt mijn best moest doen. Mijn managers hebben mij gevormd tot de professional die ik nu ben. Wanneer je in gesprek bent met klanten of kandidaten, vertegenwoordig je natuurlijk een organisatie. Ik heb geleerd om rustiger te zijn en flexibeler mee te bewegen. Mijn managers zullen zich zeker in dit verhaal herkennen, ik denk zelfs dat ze mij in het begin soms nog wat irritant vonden, haha! Ik heb omarmd dat ik nog steeds vrolijk ben, maar dan een tandje minder. Er is een groot verschil tussen vrolijk zijn en druk zijn. Ik ben nu gewoon vrolijk, maar minder overheersend aanwezig.

Hoe hebben je persoonlijke eigenschappen bijgedragen aan je groei?
Ik denk dat dat te maken heeft met een combinatie van twee eigenschappen. Ten eerste ben ik altijd vrolijk, ik hecht er veel waarde aan om met een glimlach op mijn werk te verschijnen. Dit enthousiasme werkt aanstekelijk en draagt bij aan een positieve sfeer. Daarnaast heb ik een oprechte interesse in de verhalen van mensen. Iedereen heeft iets meegemaakt en is op zijn of haar unieke manier gekomen tot waar ze nu zijn. Door deze persoonlijke interesse voelen mensen zich sneller op hun gemak bij mij, waardoor ze meer vertrouwen in mij stellen en eerder bereid zijn om in gesprek te gaan. Deze combinatie van een positieve uitstraling en oprechte interesse in anderen heeft ertoe geleid dat ik ben waar ik nu ben.

Waar ben je trots op?
Iets waarop ik echt trots ben, is dat mensen zich altijd vrij voelen om naar mij toe te komen, of het nu een nieuwe stagiair is of iemand van een ander label. Ze komen bijvoorbeeld om iets te vragen of iets op te merken. Dit bewijst dat ze zich veilig en gehoord voelen en dat ik in staat ben om hen daadwerkelijk verder te helpen. Dat is iets waar ik veel waarde aan hecht en waardoor ik met een goed gevoel naar huis ga.

Waar zie jij jezelf over vijf jaar staan binnen je carrière?
Ik heb onlangs mijn contract ondertekend, waarbij mijn eerste voorwaarde was dat ik van HYP Rotterdam naar HYP Den Haag zou overstappen. Mijn volgende ambitie is om teamleider te worden, met het doel mijn teamleden efficiënter te laten ontwikkelen. Ik streef ernaar om hen in een kortere tijd te leren wat ik in zes jaar heb geleerd. Bovendien is het mijn ultieme droom om mijn eigen label op te zetten. Er zijn echter nog veel stappen te nemen voordat ik deze droom concreet kan maken. Gelukkig werk ik binnen een organisatie die ambities sterk aanmoedigt, directie heeft liever dat we intern stappen maken dan dat we onze ambities ergens anders waarmaken.

Ook op zoek naar een leuke baan waar jij jezelf persoonlijk kunt ontwikkelen? Solliciteer op één van onze interne vacatures. Neem contact op met Timo en bel naar 06-40597216!