De lente heeft op veel mensen een positief effect! Meer zonlicht, langere dagen, vogels die fluiten, noem maar op. Wat betekent dit eigenlijk voor mensen persoonlijk? Dat hebben wij een paar collega’s van HYP gevraagd!

Thijco: De lente doet me denken aan lekker zonder jas naar buiten gaan, het doet me ook gelijk denken aan de zomer en op vakantie gaan. De lente is super positief, alles is beter met de zon erbij. De eerste maanden van mijn stage was het grauw weer, dan ineens 40 uur moeten werken is best pittig. De lente heeft dus zeker impact op hoe ik me voel. Als ik wakker word en de zon schijnt, dan ben ik gelijk in een positief humeur en heb ik zin in de dag!

Richelle: Als het zonnetje ’s ochtends mijn kamer in schijnt, al dan niet in het weekend of voor werk, word ik tien keer lekkerder wakker. Het idee dat de dagen weer langer worden en we allemaal weer een lekker kleurtje krijgen maakt me helemaal blij. Genieten van de lange avonden met een biertje/wijntje bij een kampvuurtje op het strand, gezellig met je favoriete vrienden of familie om je heen. Daar kijk ik heel erg naar uit.

Martijn van Doorn: De lente is het begin van het mooie weer! Met lekker weer op een terrasje zitten en de langere dagen, daar kijk ik altijd erg naar uit! De zon is een goede manier om weer vrolijk te worden, zeker na een langere periode van regen. Als ik na een drukke werkweek even in de zon kan zitten, dan kom ik wel tot rust.

Larissa: Ik vind de lente heerlijk. De winter duurt altijd veel te lang, maar als die eerste zonnestralen op je gezicht schijnen voel ik mij weer herboren. Ik ben gewoon stukken vrolijker als de zon schijnt. Ik kan niet wachten om met het mooie weer op de trap van het WTC te lunchen en om na het werk op het terras te gaan zitten met een lekker wijntje.

Timo: Het klinkt echt simpel maar de lente maakt mij blij! Het wordt mooi weer en dan merk je dat sneller iets met vrienden gaat doen, een drankje drinken, ergens naartoe gaat, die richting op. Het heeft dus zeker positieve invloed op hoe ik me voel. Ik word er zelf vrolijker van en ook op werk zal ik (nog) vrolijker zijn!

Jordy: Ik word altijd vrolijk van de lente, ik vind het altijd leuker om te wandelen met de hond en je kan gewoon wat meer buiten doen. Een groot voordeel is dat ik nu niet meer in het donker naar werk hoef en in het donker thuiskom, dat verandert je dag heel erg.

Ado: Die feestdagen in december brengen me altijd echt tot het randje – zo volgepropt met eten, drank en gezelligheid dat ik in januari en februari eventjes klaar ben met alle chaos. Dan draait mijn leven ineens om sporten en gezond eten; zogenaamd een soort fitnessgoeroe. Opeens is daar die dag dat het zonnetje schijnt en je zonder jas naar buiten kan. Op dat moment ben ik 180 graden gedraaid. Ik kan dan niet wachten op de festivals, het terras, het buitenleven zonder dat het om de haverklap donker wordt. Ik woon midden in de stad, dus zodra de boel daar weer begint te bruisen, ben ik ook van de partij. Geen kans dat ik dan als een ‘loner’ thuis blijf zitten!

Hoe beïnvloedt de lente jouw motivatie voor werk? Geeft het jou juist meer energie of zorgt het voor meer afleiding aan het eind van de dag? Laat het ons weten in de reacties.