De zomervakantie, je hebt er het hele jaar naar uitgekeken. Het is eindelijk zo ver, maar nu je zoveel vrije tijd hebt ga je ineens veel nadenken over werk. Vind ik mijn werk wel leuk? Kan ik ergens anders meer verdienen? Past deze cultuur en/of sfeer (nog) wel bij mij? Ik mis doorgroeimogelijkheden… Wil ik switchen? Ga zo maar door, allemaal vragen die niet gek zijn. We spraken Dionne over het aantal stijgingen in baan switchers tijdens de vakantie.

“Er zijn een hoop mensen die tijdens of na hun vakantie beslissen te veranderen van baan.” vertelt Dionne. “Je bent dan vrij, rust goed uit en bent dus even niet aan het werk. Deze rustmodus geeft je de tijd en ruimte om goed na te denken. De meeste mensen denken pas echt goed na als ze even op zichzelf zijn. Bij HYP merken we de stijging van baan-switchers na de vakantie ook, na de vakantieperiodes merken we dat er veel mensen op zoek gaan naar een nieuwe baan. Het is midden in de zomer vaak niet de perfecte periode om ergens te starten, dus merk je vooral pieken na de zomervakantie en na de kerstvakantie.”

Maar Dionne, welke factoren spelen een rol bij de beslissing om van baan te wisselen tijdens de vakantie?
“Je merkt dat steeds meer mensen willen werken bij een bedrijf waar veel mogelijkheden zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan thuis-, remote – of hybride werken, na corona is dit wat normaler is geworden. Daarnaast zijn flexibiliteit in uren en salaris steeds belangrijker aan het worden. Wat eerst een normaal startsalaris was, is nu iets waarvoor een starter niet meer wil beginnen. Daarbij horen zij vaak van bekenden dat die persoon meer verdient terwijl diegene dezelfde studie heeft gevolgd maar werkt bij een bedrijf waar veel meer mag en kan. Jonge mensen gaan dan snel om zich heen kijken waar het ze beter zouden kunnen krijgen. Ze verwachten meer dan voorheen, het op afstand werken is de grootst opkomende ambitie.

Er zijn veel voordelen om tijdens je vakantie na te denken over een switch. Je kan er echt de tijd voor nemen, je hoeft niet te werken, je kan alles op een rijtje zetten en je kan de voor- en nadelen tegenover elkaar zetten. Daarnaast kan je in gesprek gaan met vrienden en familie, zodat je geen overhaaste beslissingen neemt.

Op vakantie kan je zelfs nieuwe dingen over jezelf ontdekken, een eyeopener. Vind je een nieuwe hobby, ontdek je een nieuwe taal, wil je remote werken of inspireert iemand je met zijn of haar verhaal? Er zijn een hoop redenen die je aan het denken kunnen zetten.”

Waaraan herken je het toe zijn aan een nieuwe baan?
“Er kunnen verschillende redenen voor zijn, maar de volgende punten krijgen we het vaakste bij HYP te horen:
– Ik heb het plafond bereikt bij mijn huidige organisatie;
– Ik wil een verhoging in mijn salaris;
– Ik ben niet tevreden over de sfeer;

Herken jij je in een van deze punten? Het kan misschien voor jou ook tijd zijn voor een nieuwe uitdaging!”

Vrijblijvend advies nodig? Dionne staat voor je klaar! Onderaan de blog vind je haar gegevens.

Hoe kan thuiswerken zo’n opvallende invloed hebben op het switchen van baan?
“Het is vooral een stukje gemak. Vooral doordat je niet hoeft te reizen, maar ook omdat je voor je gevoel je eigen ding kan doen. Als je thuis werkt kan je makkelijker je eigen uren indelen, dat vinden de meeste kandidaten die we spreken heel fijn. Tijdens en na Corona is thuiswerken steeds normaler geworden, bij de meeste bedrijven waar wij vacatures open hebben staan zijn er meestal wel één of twee thuiswerkdagen mogelijk. Het is overigens vaak niet verplicht.

Ik heb bijvoorbeeld een klant, ze waren super enthousiast over een kandidaat en andersom. Deze kandidaat moest helaas best ver reizen. Hierdoor mocht ze van de drie dagen die ze werkt twee dagen thuiswerken en één dag op kantoor, maar dan mag ze om de file heen rijden. Hier wordt dus goed meegedacht, dat is super flexibel vanuit het bedrijf. Dat is echt een groot verschil met voor corona.”

Wat voor ondersteuning kan HYP bieden?
“We hebben wel eens gesprekken met mensen die er niet zeker zijn in hun beslissing om te wisselen van baan, maar toch hebben ze contact met ons gezocht of zijn ze met ons het gesprek aangegaan. Ik bedoel: ze staan er lichtelijk voor open, maar ze hebben dan toch een twijfel. Vaak omdat zij het moeilijk vinden om voor hun eigen geluk te kiezen, of omdat ze het gewoon moeilijk vinden afscheid te nemen van hun huidige baan. We hebben zeker wel eens mensen die zeggen: ik weet niet zeker of ik open sta voor een nieuwe job. We raden ze wel aan om die gesprekken aan te gaan. Je kan jezelf dan afvragen: is dit iets wat ik leuker vind? Voel ik mij hier fijner? Door deze gesprekken komen ze er vaak achter wat ze missen bij hun huidige bedrijf en of ze daadwerkelijk openstaan voor een nieuwe stap. Wij staan als HYP altijd open als gesprekspartner. Wij luisteren naar de kandidaat en leren die persoon kennen. Daarna kunnen wij gaan kijken naar wat voor bedrijf wellicht bij hen past en wat diegene mist. Wat zijn de twijfels en wat houd je bij het huidige bedrijf. Kan een andere werkgever aan die wensen voldoen? Zo niet, dan is dat ook goed. Dan hebben wij diegene geholpen door het gesprek aan te gaan en hebben wij de twijfels weggenomen. Zo ja, dan helpen wij die persoon met heel veel plezier aan een nieuwe baan! Benieuwd naar onze vacatures? Bekijk ze dan hier!”

Vrijblijvend advies nodig? Dionne staat voor je klaar!
dionne.moll@hboyoungprofessionals.nl
010 – 205 45 88 | 06 – 43 46 94 70