Het is Stoptober!

We hebben allemaal wel zo’n slechte gewoonte (of twee) waar we maar niet vanaf lijken te komen, toch? Of het nu die eeuwige snoepverslaving, de nicotinekick van een sigaret of het eeuwige kijken naar het beeldscherm van je telefoon. Goed nieuws: oktober is hier, dat betekent dat het tijd is om de slechte gewoontes aan te pakken tijdens Stoptober! Maar, waarom zou je eigenlijk meedoen aan deze maand? We hebben een aantal redenen voor je op een rijtje gezet!

Gezondheid, gezondheid, gezondheid!
Laten we eerlijk zijn, de meeste slechte gewoontes zijn niet bepaald goed voor onze gezondheid. Of het nu gaat om de schadelijke effecten van roken op onze longen of de suiker die onze bloedsuikerspiegel flink laat stijgen, het verbeteren van je levensstijl zorgt voor een beter gezondheid!

Geld besparen
Slechte gewoontes kunnen behoorlijk wat geld kosten. Denk maar aan die dagelijkse koffie bij de hippe koffiebar om de hoek, of de pakjes sigaretten die je wekelijks naar de winkel slepen. Eigenlijk is het zonde van je hard verdiende geld, vind je niet? Tijd om flink wat euro’s te besparen!

Boost je zelfvertrouwen
Het overwinnen van een slechte gewoonte is als het beklimmen van een mentale berg. Zodra je de top bereikt, voel je je geweldig. Het geeft een enorme boost aan je zelfvertrouwen als je het voor elkaar krijgt om eindelijk van die nagels af te blijven of toch je online winkelmandje leeg te houden.

Positieve impact op anderen
Vaak hebben onze slechte gewoontes niet alleen invloed op onszelf, maar ook op de mensen om ons heen. Denk bijvoorbeeld aan de rooklucht die je onbedoeld verspreidt. Daarnaast kan je anderen inspireren om ook hun slechte gewoontes aan te pakken, je kunt zelfs samen proberen doelen te halen!

Laten we eerlijk zijn, stoppen met slechte gewoontes is makkelijker gezegd dan gedaan, toch? Dus, hoe pak je het aan? Wat kan je doen om het voor jezelf een stuk makkelijker te maken? Hier zijn een paar tips:

Stel haalbare doelen
Begin klein en werk geleidelijk naar je uiteindelijke doel toe.

Zoek support
Vertel je vrienden en familie over je doel. Ze zullen je aanmoedigen en kunnen een geweldige bron van steun zijn als de verleiding toeslaat.

Zoek afleiding
Als de drang naar die slechte gewoonte toeslaat, zoek dan een afleiding. Ga wandelen, bel een vriend – wat dan ook om je gedachten af te leiden.

Beloon jezelf
Of het nu een lekker stuk fruit is na het weerstaan van snoep, of een spa-dagje na een maand rookvrij zijn, beloon jezelf!

Dus, waar wacht je nog op? Doe mee aan Stoptober en pak je slechte gewoontes aan! Je gezondheid, portemonnee en zelfvertrouwen zullen je dankbaar zijn. Let’s do this! 🚀