Als je bij ons komt werken, biedt HYP twee richtingen: de kant van het contact met kandidaten en de kant van het contact met klanten. Wat voor de een beter past, kan voor de ander minder geschikt zijn, aangezien dit per persoon verschilt. Toen Robin anderhalf jaar geleden na zijn studie bij ons begon, was hij nog zoekende naar zijn richting. In dit interview deelt Robin waarom hij voor deze specifieke keuze heeft gekozen!

Hoe ben je hier binnengekomen?
Na mijn afstuderen was ik op zoek naar een baan, en gezien mijn studie lag een marketingbaan het meest voor de hand. Ik solliciteerde op verschillende functies, waaronder het sales & marketing traineeship dat HYP aanbood. Tijdens het gesprek op kantoor voelde de sfeer gelijk anders dan bij andere bedrijven waar ik was geweest. Het was hier informeler, toegankelijker en fijner. Ik werd na een aantal gesprekken aangenomen.
Bij HYP start je aan de kandidatenkant om het proces te leren kennen. Na verloop van tijd mag je kandidaten aan klanten te koppelen. Zo ontdek je goed wat het beste bij je past, of het nu het contact met kandidaten is of accountmanagement.

Waarom heb je uiteindelijk voor de kandidatenkant gekozen?
Gezien mijn achtergrond in de horeca moest ik in het begin wennen aan het commerciële aspect. Als ik naar mijn kwaliteiten kijk, past het contact met kandidaten gewoon beter bij mij. Ik beheer op het moment wel twee klanten waarvoor ik alles regel, wat ik ook erg leuk vind en wat het werk nog gevarieerder maakt.

Wat vind je daar zo leuk aan?
Het is enorm afwisselend. Je hebt heel gevarieerd contact met mensen, aangezien je dagelijks met diverse individuen te maken hebt. Iedere dag is anders. Natuurlijk zijn er bijvoorbeeld bij screenings bepaalde punten die je moet weten, maar je geeft daar je eigen draai aan.

Hoe ga je om met deze arbeidsmarkt?
We hebben veel bronnen zoals LinkedIn, Indeed en de nationale vacaturebank. Daarnaast werken we veel samen met hogescholen, waardoor we al vanaf het eerste jaar contact hebben met de doelgroep. We zitten echt samen met iemand om de tafel om te kijken wat het beste bij die persoon past. We merken ook dat als je ergens gaat werken wat niet bij je past, dat dit veel energie kost en niet werkt. Het team waar je mee samenwerkt maakt echt een verschil. Als je een team hebt waar je bij past en waar je plezier mee hebt, maakt dat het werken veel leuker. Dat vind ik ook het leuke aan deze baan, ervoor zorgen dat de juiste kandidaten aan de slag gaan bij een bedrijf dat bij hen past.

Wat vind jij uitdagend aan je baan?
Soms heb je een kandidaat waarvan je weet dat hij of zij perfect bij een bedrijf past, maar de kandidaat zelf ziet de match niet. Dit komt vaak door het grote aanbod. Aangezien kandidaten vaak meerdere opties hebben, moet je als recruiter snel kunnen schakelen. Het is aan mij om kandidaten te overtuigen waarom dit een goede match is, wat soms heel uitdagend kan zijn.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Dat moment wanneer ik precies de juiste persoon vind voor een team. Het is elke keer een kleine overwinning. En het is super om te zien hoe iemands carrière vooruitgaat door iets wat ik heb gedaan. Plus, ik ontmoet dagelijks zoveel nieuwe mensen – het houdt mijn werk dynamisch en interessant! En weet je, het is echt de perfecte baan om in te stappen na je studie. Je leert snel, bouwt een breed netwerk op en het is echt een springplank voor je carrière.”

Ben jij op zoek naar een baan als Talent Specialist? Solliciteer dan nu!