Het is weer juni en dat betekent dat het tijd is voor vakantie! Maar hoe ga je lekker op vakantie als je het ook druk hebt met werk? We hebben het onze collega’s gevraagd.

Robin: Voordat je op vakantie gaat, is het handig om een lijstje te maken wie er nog gebeld of gemaild moet worden. Laat je werktelefoon thuis, zodat je er tijdens je vakantie niet op gaat kijken. Het lukt mij altijd goed om werk los te laten met vakantie, zodra ik afsluit, laat ik het los.

Jordi: Voordat ik op vakantie ga, maak ik altijd een duidelijke takenlijst en communiceer dat vervolgens goed met mijn collega’s. Je wilt namelijk niet gebeld worden op vakantie omdat je geen goede vervanging hebt.

Martijn: Omdat ons werk nooit echt goed afgerond is, zorg ik ervoor dat ik een hele duidelijke overdracht maak. Daarin zet ik wat de werkzaamheden zijn, door wie ze gedaan moeten worden en op welke dag. Dit zorgt er ook voor dat ik stressvrij op vakantie kan gaan. Stiekem ben ik altijd wel benieuwd hoe het gaat op werk, maar als je steeds beter ingespeeld bent op collega’s weet je ook wel dat het uiteindelijk goed komt.

Larissa: Ik zorg er altijd voor dat ik een paar weken van tevoren een goede planning maak zodat ik precies weet wat er moet gebeuren en of er nog prio’s zijn. Daarnaast probeer ik al mijn projecten netjes af te ronden voordat ik wegga. Zo heb ik ook geen stress tijdens mijn vakantie. Mijn tip is om nog één of twee dagen vrij te plannen als je weer thuis bent van vakantie. Dan kan je relaxed terugkomen en een beetje landen.

Timo: Voordat ik op vakantie ga, zorg ik voor twee dingen: iemand die al mijn huidige kandidaten overneemt en iemand die mijn telefoon in de gaten houdt. Afgelopen wintersport was ik vergeten mijn mail door te verbinden naar een collega. Toen heb ik stiekem elke avond gekeken of er iets belangrijks was gestuurd, gelukkig ben ik niet zo belangrijk ;). Mijn tip is dus: zet je mail uit, laat je telefoon op werk en laat je gewoon niet storen. Als je een out of office mail aanzet en je mail doorzet weet je dat het altijd goed komt.

Hoe zorg jij ervoor dat je zo fijn mogelijk op vakantie gaat? Laat het ons weten!