Hoe één gesprek met Dima een verrassende wending gaf aan de carrière van Richelle. Ze kwam bij ons langs omdat ze niet wist wat voor baan ze wilde, met onze hulp wilde ze hier achter komen. De rest van het verhaal liep anders dan verwacht… Richelle kreeg namelijk een interne positie bij ons aangeboden! Hoe ze dit heeft ervaren? Dat vertelt ze in dit interview.

Hoe heb jij het proces bij HYP als sollicitant ervaren?
Ik kende HYP al een beetje via mensen die hier werken. Na mijn studie was ik op zoek naar iets nieuws, want ik heb altijd in de horeca gewerkt. Tja, waar begin je dan? Marketing sloot goed aan op mijn opleiding, maar dat wilde ik niet per se. Eerlijk gezegd wist ik ook niet wat ik wél wilde. Toen heb ik zelf contact opgenomen met HYP, meer met de gedachtegang dat HYP me zou helpen om erachter te komen wat ik wilde. Ik had een gesprek met Dima, dat was echt een superleuk gesprek. Normaal gesproken als je hier binnenkomt heb je eerst een telefonische kennismaking, dus Dima had mij in eerste instantie ook een berichtje gestuurd of ik tijd had om een keer met hem te bellen. Ik gaf zelf aan dat ik liever langs wilde komen. Ik heb de telefonische kennismaking dus eigenlijk overgeslagen en ik ben direct op kennismakingsgesprek gekomen. Na dat gesprek op kantoor werd ik al vrij snel nog een keer uitgenodigd, dit keer voor een tweede gesprek met Martijn. Opnieuw een super gezellig gesprek! Tijdens dat gesprek werd ook duidelijk dat er intern nog een plekje vrij was, Martijn stelde ook meerdere persoonlijke vragen om te kijken of ik ook echt binnen het team zou passen. Zo ging het balletje een beetje rollen. Nu zit ik hier al 2 maanden!

Had je ooit verwacht dat je als Recruiter zou gaan werken?
Zeker niet, maar ik ging er echt heel open in omdat ik echt nog niet wist wat ik wilde doen na mijn horecabaan. Ik vind het leuk om contact te hebben met mensen en/of klanten, dat merkte ik aan mijn baan in de horeca, daar vond ik dat ook altijd al leuk. Daarnaast vind ik het leuk om mensen te helpen. Ik wist van mezelf dat ik geen salestijger ben, ik had ergens wel verwacht dat je dat zou moeten zijn in deze wereld. Gelukkig hoeft dat niet per se. Tot nu toe doe ik het best goed vind ik zelf, dus dat maakt het extra leuk.

Is het wat je ervan verwacht had?
Ik wist niet echt wat ik moest verwachten. Je hebt natuurlijk wel een bepaald beeld over recruitment. In eerste instantie wist ik niet zeker of het wel bij me zou passen, juist omdat er ook zo’n taboe omheen heerst. Het waren vooral alle overige zaken buiten de werkzaamheden om waardoor het me hier heel leuk leek; de borrels, uitjes, gezellige collega’s, jong team. Die aspecten hebben ertoe geleid dat ik deze baan een kans ben gaan geven, gelukkig bevalt het me heel goed. Ik vind het heel fijn dat iedereen je altijd wilt helpen en gelijk tijd voor je vrijmaakt. Er wordt kritisch gekeken naar en feedback wordt direct tegen je gezegd, dat vind ik heel fijn want zo kan ik mezelf snel ontwikkelen. In de eerste weken moest ik wel even wennen aan de tijden. Ik had niet echt een ritme doordat ik altijd in de horeca gewerkt had, dus dan is dit wel even anders.

Werken bij HYP? Solliciteer dan nu: https://hboyoungprofessionals.nl/werken-bij-hyp/