De zomervakantie staat voor de deur, dit houdt in dat het bijna tijd is voor ontspanning! Toch kan een vakantie zorgen voor stress, je hebt immers een hoop verantwoordelijkheden op werk die je in een keer los moet gaan laten. Als je op vakantie gaat, ben je niet beschikbaar. Om deze redenen is het essentieel om een out-of-office bericht in te stellen. Deze berichten zijn vaak heel saai en standaard. Daarom hebben wij voor jou de beste tips en voorbeelden voor leuke out-of-office berichten.


Tips en tricks

De toon van je afwezigheidsmelding hangt af van je positie binnen het bedrijf. Managers kunnen wellicht wat meer humor toevoegen, terwijl werknemers met veel klantcontact voorzichtiger te werk moeten gaan. Een te informele toon kan onprofessioneel of ongevoelig overkomen. Houd rekening met de branche van het bedrijf waarvoor je werkt. In creatieve of klantgerichte branches kan je zeker veel humor of persoonlijkheid gebruiken. Je afwezigheidsmelding moet goed passen bij jouw persoonlijkheid. Hoe persoonlijker jouw afwezigheidsmelding is, hoe leuker deze is om te ontvangen. Heb je na deze tips en tricks nog steeds leuke voorbeelden nodig om inspiratie uit te halen? Wij hebben de leukste voorbeelden voor je bedacht, maak er zeker gebruik van!


Must haves in je mail

Wat moet er écht in je out-of-office mail staan? We hebben een aantal must have voor je op een rijtje gezet!
• Je bent niet beschikbaar.
• Waar ben je heen? (leuk om te vermelden!)
• Wanneer ben je weer beschikbaar?
• Wie pakt je taken/vragen op?

Voorbeelden
Laten we een saaie variant en een leukere variant opstellen. Hier zijn twee voorbeelden!

“Beste relatie, momenteel ben ik lekker aan het genieten van mijn vakantie naar Kaapverdië. Tot (datum) zal ik je helaas niet te woord kunnen staan. Je kunt altijd terecht bij mijn collega (contactpersoon + mail/telefoonnummer) bij dringende vragen of zaken.”

Werk je in de IT? Dan moet je deze out-of-office mail een keer proberen!
“Bedankt voor je bericht. Ik ben momenteel bezig met een grote systeemupdate: versie 2.0 van mezelf, compleet met strandbugs en zonnebrand-patches. Ik ben weer volledig operationeel vanaf (datum). Voor dringende zaken kun je contact opnemen met (contactpersoon + mail/telefoonnummer). Zij/hij is onze back-up server.”

Heb jij nog tips nodig voor de vakantie? Of zoek je nog een nieuwe baan? Bekijk dan onze openstaande vacatures of stuur een open sollicitatie!