Voor iedereen is persoonlijke ontwikkeling iets unieks. Bij HYP vinden we deze groei erg belangrijk! Niet alleen voor onze interne werknemers, maar ook zeker voor de professionals die wij helpen aan een nieuwe baan. Misschien wil jij je vaardigheden verder ontwikkelen of juist bepaalde eigenschappen versterken? Om je inspiratie te geven voor jouw persoonlijke ontwikkeling hebben we een aantal van onze collega’s gevraagd naar hun verhaal. Deze week vertelt Martijn je over zijn ontwikkeling.

Martijn is 22 jaar oud en heeft een kleine twee jaar geleden zijn studie HBO Commerciële Economie afgerond. Na het afstuderen is Martijn komen te werken bij ons kantoor in Breda. Hier kreeg hij een mooi project: het opzetten van de marketingafdeling. Ondertussen werkt Martijn ongeveer anderhalf jaar bij HYP Breda, waar hij nog steeds goed op zijn plek zit. We hebben Martijn wat vragen gesteld over zijn ontwikkeling bij HYP.

Vertel kort over hoe je hier terecht bent gekomen.
Dat is eigenlijk wel een leuk verhaal! Tijdens mijn afstudeerstage liep ik stage bij een ander bedrijf, terwijl een klasgenoot stage liep bij AXS Logistiek. Na mijn stage zocht ik een vaste baan, die klasgenoot werkte na haar stage nog steeds bij AXS Logistiek. Ik plaatste een bericht op LinkedIn waarin ik aangaf op zoek te zijn naar een baan, waarop mijn klasgenoot reageerde met de vraag of ik niet op gesprek wilde komen bij AXS Logistiek. Zo gezegd, zo gedaan! Na het tweede gesprek werd ik aangenomen. De marketingafdeling voor AXS Logistiek en HYP is gedeeld, zo kwam ik dus bij HYP te werken.

Kan je wat vertellen over de loop van je carrière?
Toen ik 15 jaar was, ben ik meteen gaan werken bij de supermarkt. Rond mijn 19e werd ik daar teamleider en op mijn 21e studeerde ik af. Toen ben ik bij AXS Logistiek gaan werken, waar ik als eerste op de marketingafdeling van locatie Breda werd aangenomen. Daar kreeg ik een vierjarenplan voorgelegd om de marketingafdeling in Breda op te zetten. Hierin kreeg ik alle vrijheid om te leren van mijn fouten en genoeg kansen om mezelf te ontwikkelen door middel van trainingen en cursussen. Kortom, een kans die je niet voorbij laat gaan!

Wat betekent persoonlijke ontwikkeling voor jou?
Voor mij, op deze leeftijd als jonge professional, is persoonlijke ontwikkeling een van de belangrijkste aspecten van mijn werk. In principe is het grootste deel van wat ik doe nog nieuw, waardoor ik nog steeds fouten maak. Echter, juist van die fouten leer je en kun je ze gebruiken gedurende de rest van je carrière, vooral met alle cursussen en trainingen die je gaat volgen. Iedereen kent het gezegde ‘je blijft je hele leven leren’, maar ik denk dat je dat op jonge leeftijd nóg een stuk makkelijker doet.

Vertel een over een moment/periode waarop je echt het gevoel had dat je vooruitgang boekte in je persoonlijke groei. Wat gebeurde er?
In de periode waarin ik voor de tweede keer een stagiaire ging inwerken, merkte ik aan mezelf dat het een stuk makkelijker en beter ging dan de eerste keer. Omdat de eerste keer helemaal nieuw was, had ik daar veel van geleerd. De tweede keer kon ik de leerpunten toepassen voor een verbeterd proces. Uiteindelijk kon de tweede stagiaire al heel snel zelfstandig aan de slag. Dat is zeker een vooruitgang als je er achteraf op terugkijkt.

Waar ben je op dit moment echt trots op? grootste prestatie?
Ik denk dat ik het meest trots ben op de groei van het team. Zoals eerder gezegd begon ik in mijn eentje, binnen anderhalf jaar zijn we op de locatie in Breda gegroeid naar vier teamleden. Ik denk dat wanneer je zelfstandig een afdeling mag opzetten en al zo snel kan groeien, je daar zeker trots op mag zijn!

Welke belangrijke lessen heb je geleerd terwijl je bezig was met jezelf ontwikkelen?
De belangrijkste lessen die ik heb geleerd zijn hulp vragen als dat nodig is, effectief communiceren, meerdere ballen tegelijk hooghouden en schakelen tussen verschillende locaties. In feite werk ik voor Rotterdam, Breda en Venlo, voor deze locaties lopen allerlei verschillende projecten. Daardoor is duidelijke communicatie tussen het hoofdkantoor in Rotterdam en Breda essentieel om te bepalen wat wel en niet uitgevoerd kan worden. Deze lessen gaan nog lang niet altijd even goed, maar ik verbeter er wel steeds meer in!

Wat zou je jongere zelf adviseren als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en groei, wetende wat je nu weet?
Als tiener dacht ik altijd dat school een verplichting was en besefte ik niet echt het belang ervan. Nu, als jonge professional, besef je pas echt hoe belangrijk het is voor het werkveld. Neem bijvoorbeeld het vak Nederlands. Vroeger dacht ik wel eens “nou, ik kan toch gewoon Nederlands?”, maar nu merk ik als marketeer dat deze vakken enorm waardevol zijn. Als ik vroeger beter had opgelet, zou ik daar nu veel meer aan hebben gehad.

Ook op zoek naar een leuke baan waar jij jezelf persoonlijk kunt ontwikkelen? Solliciteer op één van onze interne vacatures of bel naar 076 303 67 00 (Breda) of 010 205 4588 (Rotterdam). Wij denken graag met je mee!