💙 for work…

Februari wordt natuurlijk gedomineerd door één centraal thema: liefde. En juist dat thema hebben we uitgebreid verkend. Wat zijn de dingen waar je liefde voor kunt voelen? Je werk? Je passies? Je hobby’s? Bij HYP brengen we dit alles samen. Deze week zetten we Marije in de schijnwerpers, een 23-jarige Management Assistente bij HYP Rotterdam. Al 17 jaar is turnen haar passie; sinds haar vijfde traint ze wekelijks drie keer, elke sessie duurt drie uur. Dat is behoorlijk intensief!

Naast haar studie en bijbaan bij HYP, traint ze dus ook nog eens op hoog niveau. Je vraagt je af hoe ze dit alles weet te combineren. In haar interview deelt ze haar verhaal!

Zou je liever pro turnster of de beste management assistent van Nederland willen zijn?
Als je me zou vragen te kiezen tussen een professionele turncarrière of de titel van beste management assistent in Nederland, dan zou ik op basis van salaris voor de laatste optie gaan. Maaarrr, als het aankomt op passie, zou ik niets liever willen dan de beste turnster ter wereld zijn. Ik ben nog maar een jaar actief bij HYP, maar mijn liefde voor turnen gaat al 17 jaar terug. Ik leef echt in het hier en nu en geniet momenteel enorm van mijn rol hier. Het werk is ontzettend afwisselend: van administratieve taken tot het regelen van zaken, het helpen organiseren van evenementen en borrels – het spreekt me allemaal aan. Ik hou echt van de vrijheid die ik krijg om mijn eigen keuzes te maken en te focussen op wat ik belangrijk vind. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de geweldige collega’s en de fijne werksfeer.

Hoe ben je begonnen met turnen?
Oké, laat me je even meenemen naar hoe mijn turnavontuur van start ging. Het was eigenlijk een beetje bij toeval, of misschien had het zo moeten zijn? Als kind was ik die typische onhandige meid die over haar eigen voeten struikelde. Mijn zussen waren al helemaal in de turnwereld gedoken, en mijn moeder dacht: ‘Misschien is turnen ook wel iets voor Marije.’ Nou, dat was een schot in de roos! Wie had gedacht dat ik, de kluns van de familie, eigenlijk best wat turntalent had? Voor ik het wist, zat ik op mijn achtste al in de eerste divisie. Dat was het moment waarop ik besefte dat turnen meer was dan alleen maar een hobby; het werd een deel van wie ik ben.

Hoe combineer je het turnen met werk en je studie?
Werken bij HYP heeft dat hele avontuur alleen maar beter gemaakt. Ze zijn heel flexibel. Ze geven me de vrijheid om mijn werkuren aan te passen, zodat ik mijn passie kan blijven volgen zonder dat het ten koste gaat van mijn professionele ontwikkeling. Dat is echt goud waard. Het betekent dat ik volledig kan opgaan in mijn trainingen, wetende dat ik ook mijn carrière vooruit help. Het is de perfecte balans. Qua studie is het echt vooruit plannen. Als ik weet dat ik een drukke periode op school tegemoet ga, probeer ik zoveel mogelijk daarvoor af te hebben en dan kan ik gewoon trainen. Mocht ik alles niet afkrijgen, ga ik of niet of korter trainen. Als ik veel deadlines heb, is het best wel even pittig. Maar daar ben ik wel altijd goed uitgekomen.

Wat voor rol speelt het turnen in je leven?
Het speelt wel een grote rol, ik zou er niet zomaar mee stoppen. In al die jaren heb ik dat één keer gehad. Toen had ik nergens zin in, we kregen een trainerswissel en ik was een beetje aan het puberen. Ik vond niks meer interessant, dus ik kwam minder en leerde ook minder. Toen dacht ik even: “Misschien stop ik wel.” Dat heb ik uiteindelijk nooit gedaan. Er kwam een trainer van vroeger terug en toen vond ik het opeens toch weer heel leuk. Ik vind het heel leuk en ik doe het al heel lang. Ik train met superleuke meiden waar ik een hele bijzondere band mee heb. Vroeger vond ik het wel eens lastig dat ik bijvoorbeeld niet mee kon gaan stappen met vriendinnen, maar nu plan ik het er gewoon zo goed mogelijk omheen. Ik weet natuurlijk ook niet beter. Turnen heeft me zo veel waardevolle lessen geleerd. Discipline, doorzettingsvermogen, het belang van hard werken, en altijd streven naar verbetering. Die aanpak gebruik ik nu bij elke taak of project op werk. Het is alsof mijn turnmentaliteit en werkmentaliteit elkaar perfect aanvullen.

Wat vind je zo leuk aan deze sport?
Je kunt heel makkelijk uitdagingen aangaan. Hoe langer je het doet, hoe moeilijkere dingen je kunt proberen. Op dit moment vind ik de gezelligheid ook heel leuk, we trainen allemaal hard en motiveren elkaar echt. Ik kan nog heel veel leren. Je gaat naarmate je ouder wordt dingen spannender vinden en meer in je hoofd zitten. Je lichaam wordt groter en alles kost meer kracht. Als klein meisje leer je heel makkelijk technieken aan, maar als je al 12 jaar dezelfde techniek gebruikt, en je moet opeens andere technieken aanleren, kost dat veel tijd. Het is gewoon heel vaak een onderdeel herhalen. Hoe moeilijkere onderdelen je doet, hoe vaker je iets moet doen om het echt goed te kunnen.

Zijn er dingen vanuit het turnen die je meeneemt in het dagelijks leven?
Ja, ik geef niet snel op. Ik weet alleen niet of dat alleen komt door het turnen. Misschien heeft het me onbewust wel beïnvloed. Turnen heeft me echt belangrijke dingen geleerd: hoe belangrijk het is om je best te doen, niet op te geven, hard te werken, en altijd te proberen beter te worden. Deze dingen doe ik nu uiteraard ook op mijn werk.

Hoe zie jij je toekomst voor je?
Ik hoop dat ik nog heel wat jaren mee mag. Jammer genoeg is het best wel een blessuregevoelige sport. Hoe ouder je wordt, hoe makkelijker je blessures oploopt. Het is altijd maar de vraag hoelang dat duurt, maar het liefst ga ik nog wel even door en leer ik nog heel veel nieuwe dingen. Als je een blessure oploopt is het heel moeilijk om alles weer op te pakken, maar ik ben bang dat ik dingen ook niet meer durf. Als er zoiets gebeurt, denk ik dat ik wel stop. Dat bekijken we dan wel!

Kom jij bij HYP werken? Solliciteer dan nu: https://hboyoungprofessionals.nl/werken-bij-hyp/