Er zijn mensen die geen wijn drinken, anderen die het gewoon lekker vinden, en dan heb je mensen zoals Jordy, die een echte passie voor wijn hebben. Hij vindt het fantastisch om alles te weten te komen over wijn, om anderen hierover te vertellen en om landen te bezoeken waar goede wijn wordt geproduceerd. Hoewel wijn misschien niet direct gerelateerd lijkt aan het werk bij HYP, valt dat eigenlijk best mee. In deze for work deelt Jordy graag meer over zijn passie en hoe hij deze combineert met zijn werk bij HYP.

Waar komt jouw passie voor wijn vandaan?
Ik vind wijn ten eerste gewoon heel lekker! Ik ben een tijdje terug naar een restaurant geweest met vrienden en daar kwam een man van alles vertellen over wijn. Ik vond het super leuk om te zien met hoeveel passie hij dat deed. Daar is het eigenlijk begonnen. Als ik een wijntje drink, vind ik het nu heel leuk om de achtergrondverhalen te weten achter wijnen. Deze zijn bij sommige wijnen namelijk heel authentiek. Afgelopen zomer was ik op vakantie in Italië, daar bezochten we dan ook verschillende wijnvelden, wat ik dan super interessant vind.

Neem jij je passie mee naar werk?
Ik ben altijd wel nieuwsgierig. Ik ga deze zomer bijvoorbeeld naar Slovenië op vakantie, dan wil ik dus alles weten over Slovenië. Toen ik bij HYP begon, wist ik al veel over het bedrijf en met wie ik zou gaan werken. Als ik voor een bepaalde vacature ga zoeken, wil ik dan dus ook alles over die vacature weten. Dat zit denk ik sowieso in mij. Als mijn interesse ergens ligt dan hoef ik er ook geen moeite voor te doen om dingen te onthouden. Als mijn interesse niet ergens ligt, dan vind ik het aan de andere kant ook heel lastig om wel dingen te onthouden. Dat is soms heel erg irritant, maar bij wijn, werk, kleding en voetbal ligt mijn interesse gelukkig wel.

Gelukkig ligt je interesse ook bij HYP, hoe bevalt het je hier?
Ik zit hier nu een maand en het bevalt me heel goed. Ik zit bij een hele leuke afdeling vind ik zelf, ik werk met jonge en gezellige collega’s, dus ik zit hier wel op mijn plek. Het werk ligt mij wel, je bent de hele dag met mensen in gesprek. Dat vind ik het leukste van sales. Ik kijk er ook naar uit om in de toekomst het contact met klanten op te pakken.

Hoe zie jij de toekomst voor je?
Iets wat ik vanuit huis mee heb gekregen is dat je vier dagen per week werk doet wat je leuk vindt, en één dag iets doet waar je echt een passie voor hebt. Zo houdt mijn vader zich één dag in de week bezig met fotografie. Dit zou ik later ook graag willen. Bij HYP werken lijkt me superleuk, maar dan wil ik wel meer richting die Accountmanager rol gaan. Ik leer op school veel over het omgaan bedrijven, ik merk dat dat mij goed ligt. Wijn speelt hopelijk ook een rol, dat zou ik dan graag één dag in de week willen doen. Denk dan aan het geven van een wijncursus, een proeverij, of een consultant hierin kunnen zijn. Dan combineer ik het ook met sales. Maar, we gaan het zien! Voor nu vind ik het hier bij HYP heel leuk en kijk ik uit naar wat er komen gaat.

Wil jij werken bij HYP? Bekijk onze vacatures hier: https://hboyoungprofessionals.nl/werken-bij-hyp/