Vandaag bij 💙 for work vertelt Jenner over zijn passie voor beachvoetbal. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Vertel, wat heeft je ertoe gebracht om beachvoetbal te gaan spelen en wat vind je er leuk aan?
Ik ben eigenlijk al een behoorlijke tijd bezig met beachvoetbal, sinds mijn elfde of twaalfde. Het begon eigenlijk omdat veel jongens uit mijn buurt het al deden, dus ik sloot me gewoon bij hen aan. Het is super leuk om te zien dat we het nu nog steeds doen, maar op een veel hoger niveau. We spelen nu Eredivisie en vorig jaar zijn we zelfs kampioen geworden, dit jaar mogen we naar Portugal voor ‘The Euro Winners Cup.’

Wat maakt beachvoetbal voor jou anders dan andere sporten?
Omdat we met 5 tegen 5 spelen, is het speelveld wat kleiner. Dat betekent dat het spel veel sneller gaat, omdat de bal sneller heen en weer gaat. Daarnaast maakt het zand het een stuk zwaarder dan bijvoorbeeld gewoon voetbal op het gras. Tot slot ziet het er altijd wat spectaculairder uit, omdat je de bal meestal vanuit de lucht schiet en dus al snel een omhaal of een volley uit de kast moet trekken.

Heeft het spelen van beachvoetbal je enigszins geholpen bij je werk als Recruiter? Zo ja, vertel?
Ja zeker, als bijvoorbeeld één persoon in het team niet oplet of presteert, kom je al snel een punt achter en dat geldt eigenlijk net zo in recruitment. Als iemand zijn werk niet goed doet, kan het proces vertraagd worden of wordt de kandidaat helemaal niet gematcht met de goede organisatie. Daarom is teamwork en communicatie enorm belangrijk, zowel bij beachvoetbal als bij recruitment.

Je bent nu Accountmanager, wat vind je van die rol? Zie je gelijkenissen met beachvoetbal?
Mijn huidige rol is echt heel tof, ik ben er erg tevreden mee. Het stukje vrijheid dat ik krijg vind ik zelf heel fijn. Hoe meer input ik lever, hoe meer output ik krijg. Eigenlijk werkt het hetzelfde op het veld. Je hebt alle vrijheid en hoe harder je werkt hoe beter het resultaat is. Daar is dus zeker een overeenkomst te vinden. Daarnaast is zoals ik eerder zei nog steeds het samenwerken en de communicatie erg belangrijk in mijn rol als Accountmanager, net als op het veld.

Hoe zie jij je carrière in de toekomst voor je? Speelt het beachvoetballen/voetballen daar een rol in?
Dat is altijd lastig te zeggen. Ik ben iemand die kijkt wat er op zijn pad komt, als het een mooie kans is dan pak ik die. Heb voor mezelf bijvoorbeeld geen 10-jaar plan uitgestippeld. Beachvoetbal brengt voor nu nog geen professionele carrièrekansen met zich mee, daar is de sport nog te klein voor in Nederland. Door komende Europese toernooien zal de sport wel wat groeien, maar ik denk dat het voor nu nog geen carrière stap zal worden.

Kun je ons vertellen over grappige of bijzondere ervaringen die je hebt gehad tijdens het spelen van beachvoetbal?
Toen we met het Nederlands elftal naar Marokko gingen, was ik net 19 jaar oud. Ik was verreweg de jongste van het team en de meeste spelers kwamen uit Den Haag of Zeeland. Omdat ik nieuw was en voor de eerste keer meeging, moest ik een soort ontgroening ondergaan. In de kroeg ergens in Marokko moest ik dus een liedje gaan zingen… Ik begon met vol vertrouwen het liedje ‘Huisje op wielen’ te zingen met de verwachting dat de Hagenezen dat nummer wel kende, maar helaas… niemand kende het nummer. Stond ik daar, helemaal alleen te zingen…!

Ben jij op zoek naar een baan als Accountmanager? Solliciteer dan nu: https://hboyoungprofessionals.nl/werken-bij-hyp/ 🌐