Jan en Jelle zijn beide gestart met hun fulltimebaan bij HYP! Jan bij team Den Haag en Jelle bij team Rotterdam. Jan vindt het heerlijk om te koken en maakt het liefst Mexicaanse gerechten en Jelle is het liefst sportief bezig. Voetbal, tennis of fitness dat maakt hem niet uit. Hoe zijn ze eigenlijk bij HYP terecht gekomen? Wat verwachten ze van de aankomende periode? Tijd om ze wat vragen te stellen!

Hoe zijn jullie bij HYP terecht gekomen?
Jan: “Voor mijn studie (Sportmarketing & Management) heb ik een cv-workshop van HYP gekregen. Ik vond die workshop erg interessant, ik heb toen mijn contactgegevens achtergelaten. Een aantal weken geleden werd ik gebeld met de vraag of ik op zoek was naar een nieuwe baan. Het belletje kwam perfect uit omdat ik net op zoek was naar een nieuwe. Het gesprek liep goed en daarna ben ik uitgenodigd voor een vervolggesprek op kantoor.”

Jelle: ”Timo stuurde mij een berichtje op LinkedIn met de vraag of ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging. In eerste instantie ging ik langs voor een baan extern, maar toen ik op kantoor kwam en mijn gesprek met Richelle had leek het mij tof om voor HYP te werken. De sfeer op kantoor en het leuke gesprek waren voor mij erg belangrijk.”

Wat verwacht je van de aankomende tijd bij HYP? 
Jan: “Ik verwacht vooral heel veel te leren aankomende tijd. Klinkt heel cliché, maar met mijn studie focussen we ons vooral op het onderzoeken van een doelgroep en creatieve oplossing verzinnen voor vraagstukken. Een stuk minder commercieel dan recruitment. Dat maakt dit voor mij echt een nieuwe uitdaging waarbij ik mezelf in het diepe kan gooien in een andere omgeving dan dat ik gewend ben.”

Jelle: “Heel veel leren en groeien in mijn vaardigheden! Er zijn veel dingen nieuw en ik heb er zin in om mij hier volledig op te storten. Daarnaast ben ik ook erg benieuwd naar de trainingen. Uiteindelijk lijkt het mij tof om de kant van Accountmanager op te gaan, dus daar wil ik mijn best voor gaan doen.”

Hoe was je eerste werkweek?
Jan: “Mijn eerste werkweek was behoorlijk pittig, maar tegelijkertijd ook superleuk en gezellig. Het was leuk om alle collega’s te leren kennen en de werksfeer te ervaren. Er wordt naast het harde werken ook veel gelachen op kantoor en dat is iets wat me erg aanspreekt. Die balans vind ik fijn.”

Jelle: “Je krijgt een hoop uitleg en dat is iets wat ik fijn vond. Je wordt helemaal meegenomen in het inwerktraject zodat je goed kan starten. Daarnaast leer je bijvoorbeeld ook meteen om je administratie bij te houden en leer je hoe je gesprekken voert met potentiële werkzoekenden.”

Welke werkzaamheden kijk je het meest naar uit? 
Jan: “Ik kijk het meest uit naar het plaatsen van een kandidaat. Het doorlopen van het hele proces om de juiste match vinden tussen werkgever en werknemer is dan compleet. Ik denk dat dat mij een voldaan gevoel gaat geven.”

Jelle: “Het stukje verkopen. Het contact met mensen vind ik leuk. Zowel de kandidaten als klanten spreken mij daarbij aan. Ik heb dus echt zin in het voeren van gesprekken om erachter te komen welke baan of functie bij iemand past, maar het langsgaan bij klanten lijkt me ook erg leuk.”

Wie weet spreken wij jou binnenkort voor jouw nieuwe uitdaging! Check onze vacatures of neem contact op.