Werkplezier, misschien wel een van de belangrijkste aspecten van je baan. Zonder werkplezier wordt het al snel lastig om de volle 100% te geven, iets wat wel van je verwacht wordt. Wat kan je doen om je werkplezier te vergroten? Martijn deelt zijn beste tips met je!

Stel doelen
Het stellen van doelen zorgt ervoor dat je motivatie hebt om naar een punt in de toekomst te werken. Dit kan alleen, maar ook in een team. Het behalen van doelen zorgt voor een gevoel van voldoening, wat je werkplezier stimuleert!

Vier successen
Opvolgend op het stellen van doelen: vier de successen! Er is toch niets leuker dan het vieren (en delen) van successen? Haal je je targets? Vier het! Nieuwe klant binnen? Vier het! Een mooi project afgerond? Vier het! Mocht je in een team werken: vier het met je team. Samen successen vieren zorgt ook voor een betere band binnen het team!

Zoek uitdaging en variatie
Zonder uitdaging is het vaak moeilijk om plezier te hebben in je baan. Constant hetzelfde doen, eentonig werk of te makkelijke werkzaamheden… daar raak je snel verveeld van. Zoek daarom variatie, probeer iets nieuws of kijk of je kan helpen bij nieuwe projecten.

Blijf nieuwsgierig en leergierig
Het leren van nieuwe vaardigheden en het volgen van cursussen of trainingen, het kan zomaar zijn dat er een nieuwe deur voor je opengaat. Misschien vind je leidinggeven, statistieken en fotografie wel super leuk! Door te blijven ontdekken kan je gemakkelijk extra plezier vinden in je huidige, of nieuwe baan.

Durf ‘nee’ te zeggen
Het stellen van grenzen is belangrijk voor je werkgeluk. Het is soms misschien moeilijk om nee te zeggen, maar als je agenda al extra vol staat moet je soms keuzes maken. Door jezelf niet op te zadelen met te veel werk, weet je zeker dat je je huidige taken kan afronden. Dat zorgt voor een goed gevoel, veel beter dan het teleurstellen van collega’s.

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? We helpen je graag! Neem contact op door te klikken op ‘contact’ in de rechterbovenhoek van deze pagina.