Het vinden van de juiste balans tussen werk, studie en vrije tijd is een kunst die veel studenten proberen te beheersen. Een bijbaan kan niet alleen financiële voordelen opleveren, maar het kan je ook waardevolle werkervaring bieden die later van pas komt. Echter, het kan soms lastig zijn om de balans te vinden tussen werk, studie, en vrije tijd. Onze collega Dima (20) studeert Business Studies en combineert dit met zijn bijbaan bij HYP. Via zijn neef Tobi is hij bij ons terecht gekomen. Hij begon bij HYP als stagiaire en is daarna blijven hangen in een bijbaan. Hij werkt minimaal 16 uur per week en deelt de rest van zijn dagen in voor zijn studie.

“Omdat ik zo weinig contacturen heb bij mijn studie, is het makkelijk te combineren met mijn bijbaan. Daarnaast zijn ze hier ook erg flexibel. Ik kan ook altijd een ochtend of avond werken en het kan elke week een andere dag zijn.” vertelt Dima.

“Ik ben geen ster in plannen, dus meestal zorg ik ervoor dat ik me per dag op één ding volledige kan focussen. Als ik dinsdag en woensdag niets aan school kan doen, zorg ik ervoor dat ik die dagen ga werken. Dan kan ik de andere dagen aan school. Hier probeer ik wel een beetje afwisseling in te houden, op die manier blijft het leuk! Hier op kantoor zijn er ook mogelijkheden om hulp te krijgen bij je studie. We werken in een jong team dus de meeste collega’s zijn een paar jaar geleden afgestudeerd.

Hoe combineer je studie, werk en vrije tijd? Ik probeer altijd een middag in de week en het weekend vrij te houden om leuke dingen te doen. Naast alle drukte van werk en school vind ik het heerlijk om samen met mijn vriendin te relaxen of een drankje met mijn vrienden.”

De voordelen van een bijbaan
Het is handig om een bijbaan te zoeken die iets voor jou kan betekenen na jouw studie. Een van de dingen die ik geleerd heb, is om feedback te geven. Daar heb ik veel aan op school. Mijn studie gaat over het bedrijfsleven en dan is het handig om een bijbaan in die richting te zoeken. Het is voor mij ook veel makkelijker om bepaalde dingen te koppelen. Voor mij is dat sowieso heel fijn, maar ik denk dat dit voor meer mensen fijn kan zijn.

Wat zou je nog willen zeggen tegen studenten die twijfelen om een bijbaan te nemen? “Allereerst is het goed voor de portemonnee, haha! Maar zorg voor een bijbaan waar je kan leren, waar je echt bewust aan het leren bent. Op school moet je vaak werken aan je competenties, die kan je dan ook koppelen aan je bijbaan en niet alleen op school.

En oh ja, in Breda zijn wij op zoek naar een interne (bijbaan) recruiter! Check snel de vacature op de website en solliciteer vandaag nog!”