Terwijl sommigen dromen van een frisse start in januari, is dit bij Dionne toevallig zo gelopen. In onze nieuwste blog vertelt ze meer over haar baan bij HYP en hoe het is om het nieuwe jaar met een nieuwe baan te beginnen. 💙

Je bent nu bijna twee jaar werkzaam bij HYP. Kun je wat meer vertellen over hoe je hier terecht bent gekomen?
In juni 2021 ben ik afgestudeerd en in januari 2022 ben ik bij HYP gestart. Na mijn afstuderen heb ik nog een half jaar bij de GGD gewerkt. Ik herinner me dat ik toen ik bij HYP begon naast Anouk zat, wat erg gezellig was. Deze twee jaar ben ik altijd op dezelfde plek blijven zitten, maar er zijn wel wat mensen vertrokken en bijgekomen.

Hoe ben je bij HYP terechtgekomen?
Dankzij Jamie! Ik had altijd al interesse in marketing, maar het vinden van een baan in dat vakgebied was lastig vanwege gebrek aan ervaring. Jamie wist heel snel een nieuwe baan te vinden, dus dat maakte me toch nieuwsgierig. Ze wees erop dat er bij het bedrijf waar zij aangenomen was meerdere labels waren, en omdat zij bij AXS Logistiek zat besloot ik bij de andere labels te kijken. Bij HYP ontdekte ik een vacature voor Marketing & Sales. Na een telefoontje van Matthijs werd ik uitgenodigd op kantoor. Ondanks mijn bedenkingen over recruitment voelde ik me direct op mijn gemak. Matthijs vertelde me meer over het bedrijf en wat HYP precies doet, wat me enthousiast maakte. Na een paar gesprekken was ik snel aangenomen.

Hoe beviel het om in januari te starten?
Het beviel me goed. Ik was niet de enige die op dat moment begon en ik had altijd iemand met wie ik trainingen kon volgen en het inwerktraject kon doorlopen. Het feit dat je een jaar hebt afgesloten en in januari fris kunt beginnen met een nieuwe uitdaging is erg fijn. Het blijft een speciaal moment, vooral omdat ik in januari alweer twee jaar in dienst ben. Het is niet zozeer ‘new year, new me’, maar meer het afsluiten van een mooi jaar en starten met nieuwe doelen.

Doe je aan goede voornemens?
Nee, eigenlijk niet. Ik heb weleens gezegd dat ik in januari niet zou drinken, maar dat is me stiekem nog nooit gelukt. Hoewel ik soms probeer goede voornemens te maken, vind ik het uiteindelijk belangrijk om ook te genieten. Het leven gaat eigenlijk gewoon door zoals het was. Ik begrijp wel dat mensen het nieuwe jaar graag goed willen beginnen. In mijn geval kwam het toevallig zo uit, maar het was mooi meegenomen dat ik in januari kon starten.

Hoe ziet een typische dag eruit voor jou?
Dat varieert per week. Morgen ben ik bijvoorbeeld de hele dag onderweg om kerstcadeautjes af te leveren, maar het verschilt. Als ik geen klantafspraak heb, bespreken we vaak eerst kandidaten met het team. Ik kijk dan of er geschikte kandidaten zijn voor mijn klanten, en als dat het geval is, ga ik daarmee aan de slag. Ik plan gesprekken in, zoek naar nieuwe vacatures en ben veel in gesprek met klanten. Ik vind het stukje relatiebeheer het leukste aan mijn werk.

Voldoet het aan je verwachtingen?
Zeker, ik ben tevreden met hoe het bij HYP gaat. Wat er van tevoren tegen mij gezegd werd, komt overeen met hoe het allemaal in zijn werk gaat. Ik merkte na drie maanden al wel dat accountmanagement meer bij me paste, dus ben ik meer die kant op gegaan. Maar ondanks mijn vooroordelen, ben ik heel blij met de keuze om hier te gaan werken.