Danilo heeft eerder dit jaar de interne overstap van AXS Logistiek naar HBO Young Professionals Breda gemaakt. In dit interview vertelt hij over zijn persoonlijke groei en ontwikkeling bij HYP Breda, daarnaast deelt hij zijn kijk op hoe hij niet alleen zichzelf maar ook zijn collega’s bij HYP Breda aanmoedigt om altijd te blijven ontwikkelen.

Hoe ben je bij HYP Breda begonnen?
Ik zocht een nieuwe bijbaan en Jenner Koek, een vriend buiten werk, ging bij AXS Logistiek werken. Vervolgens ben ik via Jenner in contact gekomen met AXS Logistiek, ik ben daar toen begonnen in een bijbaan. Vanuit mijn rol bij AXS Logistiek heb ik in februari 2023 de overstap gemaakt van AXS Logistiek naar HYP Breda.

Kun je ons iets vertellen over je persoonlijke groei en ontwikkeling sinds je bij HYP Breda bent begonnen?
Na een gesprek met Alexander de Ruiter ben ik fulltime gaan werken en zette ik steeds meer stappen richting Sales. Vanuit Recruitment heb ik daardoor de kans gekregen om door te groeien naar Talent Specialist. Ik leer ontzettend veel van de gesprekstechnieken die je kan toepassen, maar ook het stuk relatiebeheer. Ik leer vooral van het ‘doen’ en daarna pak ik het dan vanzelf op. Dit gaat niet zonder vallen en op staan, maar daar leer ik uiteindelijk heel veel van.

Hoe draag jij bij aan de groei van HYP Breda?
Door zo goed mogelijk mijn best te doen om mijn targets te halen, maar ook het willen leren en openstaan om zaken te verbeteren zodat je de volgende keer het anders aanpakt. Verder probeer ik natuurlijk alle andere collega’s zo goed mogelijk te helpen, samen zorgen we namelijk voor het succes van HYP Breda.

Wat zijn de belangrijkste uitdagingen in jouw werk?
Een van mijn grootste uitdaging is het vinden van de juiste match tussen de kandidaat en de werkgever. De ene keer gaat dit wat sneller, de andere keer wat minder snel. Tijdens de zoektocht is het belangrijk dat je zowel de kandidaat als de werkgever tevreden weet te houden, ook dat is soms een uitdaging.

Welke nieuwe vaardigheden of kennis heb je gekregen sinds je hier werkt, en hoe hebben deze bijgedragen aan je ontwikkeling?
Gesprekstechnieken, acquisitie, relatiebeheer en recruitment zijn echt goed verbeterd en helpen mij enorm in mijn ontwikkeling. Verder merk ik ook dat ik steeds meer leer over doorvragen, om zoveel mogelijk informatie te achterhalen bij de kandidaat of klant. Door veel interne trainingen te volgen gaat je persoonlijke groei echt enorm vooruit en krijg je steeds meer de kleine kneepjes van het vak door.

Wat voor trainingen/cursussen volg je om te blijven ontwikkelen?
Alle interne trainingen die vanuit het werk worden aangeboden probeer ik bij te wonen. Dit zijn trainingen zoals bijvoorbeeld Storytelling. Voor externe trainingen sta ik ook zeker open!

Hoe ga je om met tegenslagen en obstakels?
Opstaan en vervolgens weer doorgaan. Het is van belang om niet te lang in een tegenslag te blijven hangen. Je moet gewoon weer doorpakken en proberen in oplossingen te denken. Verder ook bijvoorbeeld door het probleem aan te kaarten of het met collega’s te overleggen.

Hoe meet jij jouw persoonlijke groei?
Door af en toe met Alexander te zitten en het hier over te hebben. Feedback is natuurlijk super belangrijk, zodat je weet waar je nog aan moet werken. Dit speelt voor mij een enorme rol. Ik zeg altijd: “je bent nooit oud genoeg om te leren.”

Hoe stimuleer jij je collega’s in hun groei en ontwikkeling?
Door collega’s altijd te willen helpen, maar ook door aan te geven als er iets niet goed gaat. Ik probeer dan uit te leggen hoe het anders kan, waardoor uiteindelijk het proces bij HYP Breda steeds vlotter gaat lopen.

Wat zijn enkele van de belangrijkste lessen die je hebt geleerd over groei en ontwikkeling tijdens je carrière tot nu toe?
Soms moet je denken buiten de kaders. Daarnaast moet je jezelf veel vragen blijven stellen over wat je beter zou kunnen doen, je moet kritisch op jezelf blijven en kijken hoe je het maximale ergens uit kan halen. De oorzaak ligt vaak bij jezelf, dus zorg voor voldoende reflectie! Ik heb ook geleerd om niet te kijken naar externe factoren, maar naar factoren waar ik invloed op zou kunnen hebben.