Waarom zou een werkgever voor jouw CV kiezen? Stel, een organisatie zoekt een nieuwe medewerker op de marketingafdeling. Hij krijgt tientallen cv’s opgestuurd van sollicitanten met dezelfde titelnaam. Welke kiest hij? En op basis waarvan? Wij geven je graag een paar tips om op te vallen tussen deze stapel cv’s!

Do’s

Maak een aantrekkelijke profielschets

Een manier om de nieuwsgierigheid van de werkgever te trekken is met een aantrekkelijke profielschets. Hetzelfde idee als bij een film, een goede trailer zorgt ervoor dat je de rest van de film ook wilt zien. Dus vertel in een paar korte zinnen wie je bent. En dan het liefst specifiek, zonder de cliché termen “ik ben een hardwerkende professional”.

Meer inhoud over jouw opleiding(en)

Solliciteren voor een functie op de marketingafdeling met een opleiding “marketing” klinkt als een goede match, net als alle andere sollicitanten… Vertel welke richting, minor, master of eventuele activiteiten jou hebben bezig hebben gehouden tijdens je studie.

Persoonlijke match

Bij HYP vinden wij dit het allerbelangrijkste op een cv. Wie ben jij? Wat zijn je hobbies en interesses? De werkgever die jouw cv bekijkt ziet jou als mogelijk nieuwe collega dus een persoonlijke match is minstens zo belangrijk! Wil je het helemaal duidelijk maken? Maak dan een korte introductie video van jezelf. Stuur die mee als bijlage, dan heb je altijd een streepje voor! 😉

Don’ts

Bijbaantjes

Tuurlijk kan je je bijbaantjes benoemen, maar bedenk wel of het relevant is voor de functie waarvoor je solliciteert. Zijn het er bijvoorbeeld heel veel en overal voor een korte periode? Dan zou je deze bijvoorbeeld in 1 korte lijn kunnen benoemen!

Lange teksten

Je beschrijft wie je bent en wat je kunt. Maar je hoeft er ook weer geen betoog van de maken. Bij lange teksten haken mensen al snel af met lezen, vooral als er heel veel cv’s gelezen bekeken moeten worden. Houd je teksten dus kort, helder en overzichtelijk.

Ervaringen verbergen

Heb jij bijvoorbeeld je opleiding niet afgemaakt? Of heb je (on)bewust voor een tussenjaar gekozen? Dit is niets op je voor te schamen! Je hebt waarschijnlijk een goede reden waarom je deze keuze gemaakt hebt. Zo laat je een toekomstige werkgever meteen zien dat je te vertrouwen bent, en is het duidelijk waarom je gaten in je CV hebt.