Ben je meer fan van een formele of informele sfeer binnen een bedrijf? Alexander vertelt in het interview meer over de sfeer binnen HYP. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Is de algemene sfeer binnen het bedrijf formeel of informeel? En waarom hebben jullie hiervoor gekozen?
De sfeer binnen het bedrijf is best informeel. Er heerst een open cultuur waarin iedereen alles tegen elkaar kan zeggen en dat wordt dan ook van elkaar verwacht.

De informele sfeer is niet iets wat we bewust hebben gekozen, maar het komt meer door de generatie mensen die hier werken. Ons team is jong, waardoor de informele sfeer vanzelf ontstaat. De manier van communiceren is vrij direct en zo communiceert het hele team met elkaar.

Het team functioneert onderling hier als een grote vriendengroep. Iedereen heeft een hechte band en daardoor ontstaat er een informele sfeer waarin veel ruimte is voor grapjes.

Hoe zorg je dat het zo blijft?
We werken hier in een erg open sfeer, we werken ook in meerdere kantoortuinen. Mede hierdoor kunnen we veel met elkaar communiceren en kunnen we zaken direct met elkaar bespreken, hierdoor wordt er niets achter elkaars rug om gezegd. We zijn direct en eerlijk naar elkaar, dit zorgt ervoor dat iedereen transparant is naar elkaar en je direct weet waar je aan toe bent.

Wat zijn de voordelen?
Het is een transparante groep met veel mensen van dezelfde leeftijd die goed met elkaar opschieten en zelfs buiten kantoor vrienden zijn. Door deze hechte band zijn ze bereid een extra stapje voor elkaar te zetten. Dit zorgt ervoor dat het altijd een bijzonder gezellige groep is.

Zijn er ook nadelen?
Het is niet voor iedereen weggelegd om bij zo’n groep te passen, dus we zijn heel gericht op zoek naar mensen die goed binnen onze cultuur passen. Het kan ook een tijdje duren voordat nieuwe medewerkers of stagiaires zich echt op hun gemak voelen in zo’n hechte groep, maar na een tijdje merk je dat iedereen er écht bij hoort en dat je ondanks alle afdelingen toch één hechte groep vormt.

Wil jij ook bij zo’n gezellig team komen werken? Wij helpen jou hier graag bij. Laat dan jouw gegevens achter via onze website: https://hboyoungprofessionals.nl/contact/. Dan nemen wij contact met jou op.