Collega’s die het altijd met je eens zijn, of collega’s die je altijd uitdagen? Dat was het dilemma dat gisteren tijdens Dilemma Dinsdag aan bod kwam. Elke week beantwoorden onze collega’s hierin een nieuw dilemma. Dus, ben jij iemand die het fijner vindt als iedereen in de vergadering het met je eens is, of heb je liever een team dat je uitdaagt, kritische vragen stelt, en je dwingt om beter na te denken? Dat lees je nu in onze nieuwste blog!

De ja-knikkers
Collega’s die altijd met je meegaan, zorgen voor een fijne sfeer. Je ideeën worden snel opgepakt, er is weinig gedoe, en je zelfvertrouwen groeit. Het voelt alsof alles soepel verloopt, en je krijgt de steun die je nodig hebt.

Maar er zit ook een keerzijde aan. Als iedereen het altijd met je eens is, krijg je weinig feedback en worden je ideeën niet echt getest. Hierdoor kan het zijn dat je minder snel groeit of nieuwe dingen leert. Het kan zelfs een beetje saai worden als er nooit een discussie ontstaat.

De uitdagers
Dan zijn er de collega’s die je altijd uitdagen. Deze mensen gaan niet zomaar met je mee, maar pushen je om beter na te denken. Ze stellen kritische vragen en durven het oneens met je te zijn. Dit kan soms frustrerend zijn, maar het zorgt er wel voor dat je groeit en je ideeën sterker worden.

Collega’s die je uitdagen, brengen leven in de brouwerij. Ze helpen je om nieuwe mogelijkheden te ontdekken en betere oplossingen te vinden. Hoewel het soms vermoeiend kan zijn, word je er uiteindelijk beter van. Zoals ze zeggen: een beetje wrijving maakt de diamant alleen maar mooier.

Wat kies jij?
De volgende keer dat je een nieuw idee presenteert, denk dan even na: heb ik nu meer behoefte aan steun of aan een kritische blik? Het antwoord kan je helpen om een goede balans te vinden en succesvol samen te werken met je collega’s. Uiteindelijk draait alles om de juiste mix: een beetje uitdaging houdt je scherp, en een beetje steun geeft je vleugels.