🗣️ “Ik ben zelf een groot fan van bedrijfsuitjes, het is toch altijd een andere sfeer met je collega’s. Vooral ons laatste uitje vond ik heel erg leuk, tijdens de nieuwjaarsborrel. Hier kwamen we met alle labels en locaties bij elkaar in TIWYA in Rotterdam, om het vorige jaar te vieren. Ik mocht daar ook nog eens als DJ draaien, zo kon ik óók daar nog eens van genieten!” – Tobi (Talent Specialist bij HYP Rotterdam)

Werkuitjes, gezellig met je collega’s (meestal) buiten werktijd iets leuks doen. De ene collega vindt het geweldig, de andere collega wil werk liever op de werkvloer houden. Toch wil je voor al je collega’s een leuk uitje organiseren, maar hoe doe je dat dan? Wat zijn leuke ideeën? En wat haal je eruit?

Doel bepalen & plannen
Begin met het bepalen van het doel van jullie bedrijfsuitje. Lekker ontspannen, samen veel plezier maken, of toch die extra boost in de teambuilding? Vervolgens is het belangrijk om je budget te weten, zodat je de mogelijkheden kan gaan bekijken. Het is ook slim om wat verder vooruit te plannen, zo is de kans groot dat alle collega’s nog een plekje vrij hebben in hun agenda. Als je eenmaal een leuk uitje gevonden hebt, reserveer dan op tijd en regel eventueel vervoer naar de locatie! Maar, wat zijn dan eigenlijk leuke uitjes?

Wat ga je doen?
Er zijn een hoop leuke uitjes te verzinnen, maar dat ligt ook deels aan het doel van het uitje. Wil je lekker ontspannen? Kies dan simpel voor een terrasje, ga samen uit eten of bezoek een bier- of wijnproeverij. Willen jullie samen veel plezier maken en erg veel lachen? Bezoek dan een pretpark, ga bowlen, ga samen naar een comedian of comedyavond, bezoek een sportevenement of organiseer een pubquiz. Is teambuilding het belangrijkst? Probeer samen uit een escaperoom te ontsnappen, speel een potje paintball of speel het stadsspel. Maar, wat heeft een bedrijfsuitje nu eigenlijk voor zin?

Wat zijn de voordelen?
Er zijn een hoop voordelen aan een tof bedrijfsuitje. Ten eerste helpt het bij de teambuilding, de band tussen collega’s kan aardig worden versterkt door een leuke dag of avond samen. Daarnaast zorgt een uitje voor stressvermindering. Gezelligheid samen neemt de druk even weg uit de werksfeer. Tevens verbetert het de motivatie, communicatie en productiviteit op de werkvloer. Als de band tussen collega’s beter wordt, hebben ze, meer voor elkaar over, begrijpen ze elkaar beter en wordt het samenwerken dus makkelijker. Op die manier bereiken ze sneller een beter resultaat op de werkvloer.

Wanneer is jullie volgende uitje?