Tegenwoordig werken we steeds vaker thuis met z’n allen, zeker in deze bizarre tijd. Je wilt liever niet om de haverklap afgeleid worden door honderd duizend andere dingen. Daarom is het wel heel fijn wanneer je een goede en inspirerende thuiswerkplek hebt. Maar… hoe maak jij je werkplek thuis nou aangenaam en leuker om in te werken? Wij hebben een aantal tips voor jou op een rijtje gezet.

Houding

Om te beginnen is het natuurlijk heel belangrijk een goed bureau en een fijne bureaustoel te hebben. Je moet je voeten stevig op de grond hebben kunnen staan en dat je ervoor zorgen dat je je benen in een hoek van 90 graden hebt. Een zit-sta bureau kan bijvoorbeeld een hele goede optie zijn, je kan hierbij het bureau van hoog naar laag verstellen. Dit verminderd klachten zoals concentratieverlies, nek-en schouderklachten en rugpijn.

Zorg voor zoveel mogelijk daglicht

Op je werkplek is het van belang fit en alert te blijven, het liefst natuurlijk met daglicht. Sowieso is er uit onderzoek gebleken dat mensen die meer daglicht krijgen, langer kunnen slapen, meer bewegen en een betere kwaliteit van het leven hebben. Zorg ervoor dat je je bureau niet te ver van het raam zet. Het is ook gewoon lekker om af en toe even naar buiten te kunnen kijken. Heb je geen licht van buiten of werk je ‘s avonds, zet dan een paar leuke lampen of bureaulampen neer.

Kleuren doen meer dan je denkt

Het is onderzocht dat kleuren onwijs veel kunnen doen aan je mood. Blauw is bijvoorbeeld goed voor je concentratie en daarom de ideale kleur voor een werkplek. Oranje en geel kunnen ook hele goede kleuren zijn maar dat hangt af van je beroep, van die kleuren word je namelijk creatiever. Het is dus leuk om je kantoor een nieuw likje verf te geven. Naast leuke kleuren kun je je kantoor ook op een creatieve manier verven door bijvoorbeeld krijtbordverf te gebruiken. Het ziet er niet alleen leuk uit maar is ook nog eens functioneel.

Planten hebben veel voordelen

Naast dat het leuk staat, hebben planten veel voordelen. Ze verhogen de zuurstof in de kamer waardoor je minder concentratie verliest en ze verlagen het stressniveau. De beste planten voor een werkplek volgens NASA zijn: de Sansevieria, de Scindapsus, de Areca Palm en de Gerbera.

Je rust pakken is ook niet geheel onbelangrijk

Naast hard werken verdien je ook een pauze, daarom is een chill plek ook fijn mocht je er de ruimte voor hebben. Het kan afleidend zijn om naar de drukke woonkamer te gaan namelijk. Je kunt ervoor kiezen om een lekker hoekje te creëren waar je wat kussens neerlegt om tot rust te komen. Op deze manier blijf je in de werkmodus, maar kun je wel eventjes ontspannen.

Maak het zo gezellig mogelijk voor jezelf

Meer inspiratie en gezelligheid zorgt ervoor dat je jezelf fijn voelt tijdens het werken. Hang daarom wat mooie foto’s aan de wand die jou een fijne herinnering of een speciaal gevoel geven. Je kunt ook kiezen voor een paar pakkende quotes die jou inspireren. Daarnaast kun je het gezellig maken door een lekkere playlist aan te zetten, muziek doet het ten slotte altijd goed.