Vorige week is HYP Breda, samen met alle andere labels uit Breda, een weekend op reis geweest naar Malaga. We vroegen vestegingsmanager Alexander naar zijn ervaring over de reis.

Hoe vond jij de trip naar Malaga met kantoor Breda?
Ik vond de trip echt werklijkwaar geweldig. Het afgelopen jaar hebben alle afdelingen geknokt om de scherpe jaardoelstellingen te halen, als team hebben ze naar dit succes toegewerkt. Om je team te mogen belonen met een ervaring, dat is misschien wel de ultieme beloning. De herinneringen die je maakt als team zijn onvergetelijk, hier gaan we het nog jaren over hebben!

Welke effecten heeft het op de teambuilding?
Het hele uitje stond in het teken van gezelligheid en elkaar nog beter leren kennen. Door elkaar te leren kennen in de privésfeer, zorg je ervoor dat mensen elkaar op een ander level spreken. Het gaat niet alleen maar over werk, maar bijvoorbeeld ook over familie en achtergrond. In een snelle business als HYP Breda is het soms lastig om dit soort gesprekken te voeren, in Malaga had iedereen er voldoende ruimte voor. We hadden ook een soort kaartspel meegenomen met best serieuze vragen, dat geeft verdieping in de collegiale relaties. Ik denk dat deze trip echt impact gaat hebben op het teamwork binnen de organisatie, na zo’n weekend weet je veel beter wat voor voorkeuren mensen hebben in bijvoorbeeld communicatie of omgang.

Wat was je hoogtepunt van het uitje?
Mijn hoogtepunt was de lunch op de tweede dag, de tent waar we zaten was namelijk erg mooi en (mede door ons) super gezellig. De sfeer was daar extra goed, iedereen maakte een praatje met elkaar en genoot van het moment, precies hetgeen wat ik zo belangrijk vind aan dit soort uitjes. Daarnaast vond ik een specifiek moment ontzettend grappig. Robbin kocht expres een nep designer horloge, hier heeft Sander de echte variant van. Robbin kocht hem puur om Sander te stangen, hier heb ik echt heel hard om gelachen!

Zou je dit aan andere bedrijven aanraden?
Ik zou een reis als deze zeker aanbevelen aan andere bedrijven! Maar, voor mij ligt de kracht niet per se in de reis zelf. Ik denk dat de kracht écht de herinnering is die je samen maakt. Zoals ik al zei, na een jaar knokken als team is voor mij een herinnering zo veel meer waard dan bijvoorbeeld en bonus. Dit zijn momenten met collega’s die je voor altijd blijft koesteren, wat is er beter dan dat?