Achter de schermen met Matthijs

Voor de opleiding Sportmarketing & Management heeft Matthijs zijn afstudeerstage bij HBO Young Professionals op de marketing afdeling gedaan. Na zijn stage kon Matthijs blijven werken bij HBO Young Professionals. In de marketingfunctie kon hij zijn creativiteit kwijt maar miste hij alle contacten die hij bij zijn collega’s in de adviseursfunctie wel terug zag, hij heeft toen de stap naar adviseur gemaakt.  ‘’Ik ben heel blij met deze stap en dat ik nog steeds voor deze organisatie mag werken’’.  

Matthijs vertelt dat hij de dankbaarheid in het beroep als adviseur nog steeds het allerleukste vindt.  Mensen zijn gewoon heel blij met een toffe baan die echt aansluit bij hun wensen. Het is fijn dat je ze daarin kan helpen. Het is een heel persoonlijk beroep waarin je daadwerkelijk een band met iemand opbouwt. ‘’Het is mooi samen met een kandidaat zo’n proces in te gaan en om samen ergens naartoe te werken’’ aldus Matthijs.   

Wat hem is bijgebleven? Een tijdje terug sprak ik een kandidaat, ze kwam net terug van een wereldreis en vond het lastig om aan een baan te komen door het gat in haar CV. ‘’Ik had vertrouwen in haar, haar cv had dan wel een gat maar met haar ontzettend enthousiaste persoonlijkheid en opgedane vaardigheden wist ik zo een aantal bedrijven waar ze goed zou passen” vertelt Matthijs. Ze heeft uiteindelijk een aanbieding gekregen bij een mooi bedrijf. Deze kandidaat heeft Matthijs later gebeld om hem te bedanken, ze vertelde hem dat ze merkte dat Matthijs hard voor haar bezig was geweest en dit heel erg waardeerde. Dit zijn momenten die je als adviseur zeker wel bijblijven omdat dit uiteindelijk is waar je het voor doet.