“Ik dacht altijd dat recruitment een beetje pusherig en onpersoonlijk zou zijn, maar dat bleek helemaal niet het geval.” In dit interview vertelt Jan wat hem het meest verraste aan recruitment en aan de bedrijfscultuur van HYP. Ben je benieuwd naar Jan zijn verhaal? Lees dan snel verder!

Wat was je eerste indruk van HYP?
Mijn eerste indruk van HYP was positief, ook al had ik van tevoren geen duidelijk beeld van het bedrijf. Ik was ooit benaderd via de Hogeschool toen ik mijn gegevens had achtergelaten bij een cursus. Evy van HYP Technical belde me later om op gesprek te komen. Vanaf het moment dat ik binnenstapte, viel de informele, gezellige sfeer me op. Iedereen zat lekker te kletsen met een kop koffie. Dat sprak me direct aan. Ik had een ander beeld van recruitment. Ik dacht altijd dat recruitment een beetje pusherig en onpersoonlijk zou zijn, maar dat bleek helemaal niet het geval. Het is juist mooi werk waarbij je echt probeert een goede match te vinden tussen kandidaten en bedrijven. Niet alleen qua vaardigheden, maar vooral ook op het gebied van bedrijfscultuur.

Waarom is het een andere bedrijfscultuur dan je had verwacht?
Het stereotype dat recruitment alleen commercieel is en draait om targets, klopt hier niet. Natuurlijk is het commercieel, elke organisatie moet geld verdienen, maar het is niet dat pusherige waar ik bang voor was.
De bedrijfscultuur is heel open, er hangt echt een vriendencultuur. Je kunt lekker met elkaar lachen en tussendoor een praatje maken of pingpongen, zolang je je werk maar goed doet. Je krijgt hier veel vrijheid als je je verantwoordelijkheden neemt, dat vind ik heel prettig. Daarnaast wordt er echt geïnvesteerd in je persoonlijke groei, iets wat ik belangrijk vind. Ik heb bijvoorbeeld wekelijks gesprekken met Dionne om te bespreken waar ik tegenaan liep en wat er beter kon.

Wat vind je het leukste aan het werk?
Het vinden van de juiste match tussen kandidaat en vacature. Wanneer je een kandidaat op intake hebt gehad en daarna vacatures gaat doornemen, is het heel leuk om te zien hoe iemand enthousiast wordt. Het moment waarop je een gesprek mag inplannen, dat is waar ik echt van geniet.

Wat maakt HYP anders dan andere bedrijven?
Ik waardeer vooral de informele sfeer bij HYP. Het is gewoon fijn dat je collega’s hebt met wie je goed kunt lachen en even kunt sparren of een praatje kunt maken. Je brengt tenslotte 40 uur per week samen door. Daarnaast is het werken in een teamverband ook een belangrijke motivatie voor mij. Je werkt samen aan doelstellingen en je wilt elkaar niet teleurstellen. Dat motiveert me enorm om mijn bijdrage te leveren en ervoor te zorgen dat we als team succesvol zijn.

Wat is je advies voor sollicitanten?
Stel vragen tijdens je sollicitatiegesprek. Dit laat zien dat je interesse hebt en het geeft je een voordeel ten opzichte van anderen. Vraag bijvoorbeeld naar de werksfeer of hoe een gemiddelde werkdag eruitziet. Zo laat je zien dat je serieus overweegt om hier te komen werken.

Wil je sparren met Jan?
Wil jij met mij sparren over de perfecte baan? Stuur mij dan gerust een mailtje via jan.van.duijn@hboyoungprofessionals.nl